FB TW PIN NWS

Türk internet kullanıcısı Google’da arıyor

2006-11-17
İnternetin önde gelen arama motoru Google’ın Türk internet kullanıcılarının yüzde 90’ını tarafından tercih edildiği açıklandı.

Google’ın Türkiye Genel Müdürü Erem Karabey tarafından yapılan açıklamada, bir tez çalışması sonrasında arama motoru olarak ortaya çıkan Google’ın sonrasında ticari bir ürüne dönüştüğü üzerinde duruldu. Güncel olarak 9 bin 400 kadar çalışanı bulunan Google’ın son dört çeyrekteki gelirleri yaklaşık olarak 10 milyar doları gösteriyor.

Dünyadaki 1 milyarlık internet kullanıcısı nüfusunun neredeyse yarısı tarafından kullanılan Google’ın Türkiye Genel Müdürü Karabey, bu noktaya gelmelerini ilintili doğru bilgiyi sıralama ve doğru yapıda gösterebilme kapasitesine borçlu olduklarını ifade etti.

Google’ın dünyadaki tüm bilgiyi organize etmek, bu bilgiyi erişilir ve kullanılır hale getirmek misyonuyla çalıştığını anlatan Karabey, geçmişte internette tam bir kaos olduğunu, Google’ın buna bir düzen getirerek en kısa yoldan bilgiye erişim olanağı sunduğunu kaydetti. Karabey, altyapı iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini ve arama motorunun gücünü gittikçe arttıracaklarını belirtti.

Erem Karabey, Google için Türkiye’nin ilgi çekici bir ülke olduğunu da vurguladı. Türkiye’de 16,5 milyon internet kullanıcısı, 2,5 milyon ADSL bağlantısı bulunduğunu anımsatan Karabey, Türkiye’de geniş bant internet erişimi arttıkça Google’ın kullanımının daha da artacağını ifade etti.

Karabey’in iafdesine göre; Türkiye’de kullanıcıların yüzde 90’ı arama motoru olarak Google’ı tercih ediyor. Herhangi bir ürün ve hizmet satın almak istediklerinde birinci tercihleri Google oluyor.

Türk internet kullanıcısının arama motorunda en çok ne aradığı konusunda hazırlanan listenin ilk on sırasında özellikle kişilerin kendi ürün ve hizmet kullanımlarıyla ilgili aramaları var.