Terörizm
Terör kelimesi Latince’den gelmektedir. Kelime anlamı korkudan titreme veya titremeye sebep olma”dır. Fransızca Petit Robert sözlüğünün kelimeye bir toplumda bir grubun halkın direnişini kırmak için yarattığı ortak korku anlamını verdiği belirtilmektedir.
Terör kelimesinin bugünkü anlamında, ilk defa Fransa’da, Fransız Devriminden sonra kullanıldığında herkes hem fikirdir. Devrimden sonra 1793 Martında 1794 Temmuzuna kadar süren dönem terör rejimi veya terör dönemi (reign of terror-regime de le terreur) olarak adlandırılmıştır.Literatürde terör kelimesi bazen şiddet (violence), siyasal şiddet (political violence), hatta anarşi (anarchy) kelimeyle eş anlamla olarak kullanılmaktadır.
Türkiye’de yıllarca teröre karşılık olarak sadece anarşi kelimesi kullanılmış, son yıllarda bu kelime terk edilerek terör denilmeye başlamıştı. Halk dilinde teröristlere verilen ad ise uzun süre anarşist olarak kalmıştır. Terör kavramının Türkçe’deki karşılığı yıldırma,korkutmadır. Terör ve tedhiş kelimeleri aynı anlama gelmektedir;ancak tedhiş Arapça’dan geldiğine göre onun Türkçe karşılığı yılgı dır (Türk Dil Kurumu).
- Okan Demir 18 Aralık
- Süleyman Saim Tekcan 18 Aralık
- Reshad Strik 16 Aralık
- Derya Uluğ 15 Aralık
- Balım Sultan 12 Aralık
- Charles Leclerc 10 Aralık
- Aka Gündüz Temur 09 Aralık
- Safiye Soyman 15
- Hasan Arat 14
- Yeşim Salkım 13
- Albert Einstein 12
- Sanem Çelik 11
- Sevil Uyar 11
- Cansu Dere 10
- III. Gıyaseddin Keyhüsrev 10
- İsmet Özhan 10
- Mario Levi 10
- Mehmet Okur 10
- Murat Başoğlu 10
- Behçet Nacar 9
- Hülya Avşar 9
- Yunus Emre Yıldırımer 9