FB TW PIN NWS

“ABD’nin, Yaralı Bir Ayı Gibi Saldıracağı Belliydi”

2006-09-26
Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in anı kitabı ‘In The Line of Fire’ satışa sunuldu. Müşerref’in ”(11 Eylül sonrası) Amerika Birleşik Devletleri’nin, yaralı bir ayı gibi saldıracağı belliydi” sözü, çok ses getirecek.

Müşerref, kitabında, Amerika Birleşik Devletleri’nin öncülük ettiği “terörle mücadele”ye destek vermeye mecbur bırakıldığını anlatıyor. Müşerref ayrıca bir dönem Pakistan’ın nükleer çalışmalarını yürüten Abdülkadir Han’ın çeşitli ülkelere nükleer teçhizat sattığını söylüyor. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in otobiyografisini anlattığı kitabı “In The Line of Fire” piyasaya çıktı. Kitabın en dikkat çeken bölümlerinden biri 11 Eylül saldırılarının ardından yaşananlar.

“ABD’nin, Yaralı Bir Ayı Gibi Saldıracağı Belliydi”

Müşerref kitabında, Amerika Birleşik Devletleri’nin öncülük ettiği “terörle mücadele”ye destek vermeye mecbur bırakıldığını anlatıyor. Müşerref, 11 Eylül sonrasındaki olasılıklarla ilgili düşüncelerini; “Amerika Birleşik Devletleri’nin, yaralı bir ayı gibi saldıracağı belliydi” sözleriyle belirtiyor.

“Taş Devri'ne Geri Dönmeye Hazır Olun”

Kitabında dönemin Amerikan Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın 12 Eylül’de kendisini aradığını; “Ya bizimlesiniz, ya da bize karşı” diyerek uyarıda bulunduğunu belirten Pakistan Devlet Başkanı, bir sonraki gün de, Powell’ın yardımcısı Richard Armitage’ın, istihbarat şefini aradığını ve teröristleri seçmemiz halinde bombalanmaya ve Taş Devri’ne geri dönmeye hazır olmamızı söylediğini öne sürüyor.

Pakistan, Suudi Arabistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nin, Sovyetler Birliği’nin, Afganistan işgali sırasında İslami cihada destek vererek kendi canavarını yarattığını iddia eden Müşerref, “Taliban’ın yükselişine yardım ettik, Amerika Birleşik Devletleri daha sonra umarsızca terk etti, Usame bin Ladin ve El Kaide bu boşlukta günden güne güçlendi” diye yazdı.

Müşerref kitabında bir dönem ülkenin nükleer çalışmalarını yürüten Abdülkadir Han’ı da eleştiriyor ve bilimadamının; İran, Kuzey Kore ve Libya’ya nükleer malzeme sattığını açıklıyor.

Kitaba Pakistan’da büyük ilgi var...