FB TW PIN NWS

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı James Mattis Türkiye'ye geldi.

2017-08-23
Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı James  Mattis Türkiye'ye geldi.
Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı James Mattis Türkiye'ye geldi.

Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanı James Mattis, 22 Ağustos 2017 günü geldiği Bağdat'ta Irak Başbakanı Haydar El İbadi ile görüşmesinin ardından heyetiyle birlikte Erbil'e geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeyle ilgili iki taraftan da resmi bir açıklama yapılmadı.

ABD savunma Bakanı James Mattis, 23 Ağustos 2017 tarihinde Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile görüştü.

ABD Savunma Bakanı James Mattis ve beraberindeki heyet Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki karşılamanın ardandan Milli Savunma Bakanlığı'na geçti.

James Mattis, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından resmi törenle karşılandı.

Ardından Canikli ve Mattis, ikili görüşmelere başladı. Daha sonra ABD Savunma Bakanı James Mattis, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

James Mattis'in Ankara ziyaretine kırmızı dosyalar ile geldiği ve PYD krizi ile ilgili bir rapor sunacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı Mattis ile yapılan görüşmede YPG'ye yapılan silah yardımından Türkiye'nin duyduğu rahatsızlığı iletti.

Görüşmede Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı. ABD'li heyetin de bulunduğu görüşmede ikili ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre kabulde, DEAŞ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusundaki kararlılığın yanı sıra Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiği vurgulandı.
.