FB TW PIN NWS

Bayramda, 23-26 Mayıs tarihleri arasında 81 ilimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

2020-05-18
Bayramda, 23-26 Mayıs tarihleri arasında 81 ilimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi
Bayramda, 23-26 Mayıs tarihleri arasında 81 ilimizde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Kabinesi video konferans yöntemi ile 8'inci kez toplandı. Toplantıda koronavirüs tedbirleri ve normale dönüş adımları ele alındı.

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameraların karşısına geçerek alınan yenin kararları duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Aziz milletim, sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Artık son haftasına girdiğimiz Ramazanı Şerif'in en büyük müjdelerinden olan ve yarın idrak edeceğimiz leylei kadrinizi tebrik ediyorum.

Ülkemizde Suriye'de, Libya'da ve dünyanın başka yerlerinde mubarek günlerde bile masumların kanını akıtmaktan çekinmeyen teröristleri ve zalimleri Rabbim kahhar sıfatıyla kahretsin diyorum.

İçişleri Bakanlığımız tarafından oluşturulan Vefa Sosyal Destek gruplarına PKK'lıların Van'da yaptığı eylem ile CHP'lilerin Adana'da gerçekleştirdiği saldırı aynı gayeye yöneliktir.

Varlık sebeplerini bu milletin yokluk ve acı çekmesine bağlayanların artık makyajları yetmiyor. İnsanların işine, aşına, ekmeğine, sağlığına gösterdiğimiz hasssasiyetle özellikle bu tahammül edemeyen kirli zihniyet iki olayda kendini açıkça ifşa etmiştir. Siyasette kurdukları ittifakı sahada devlete, kamu görevlilere saldıranların hesabını elbette milletimiz sandıkta görecektir.

Eli kanlı teröristler ve uzantılarıyla gizli açık ittifaklara girenlerin yakasından milletimizin eli eksik olmayacaktır. Bu kanayan yarayı kalıcı olarak çözmek için gayret göstermiştik. Bu samimi mücadeleyi en ağır ifadelerle itham edenlerin bu gün üç beş milletvekilliği ve belediye başkanlığı için düştüğü zilleti takip ediyoruz.

Milletvekili pazarı kurmaktan terör örgütleriyle ittifaka, ülkesini yurt dışında karalamaya kadar her türlü kepazeliği sergileyenler için yolun sonu görünmüştür. Demokrasiden ve milli iradeden ümitlerini kestikleri için her fırsatta darbe, cunta, kaos, felaket çığırtkanlığı bekleyenler cevabı her zaman olduğu gibi milletimizden alacaklardır.

Ülkenin ortak değerlerini istismar ederek foyaları birer birer ortaya çıkıyor. Türkiye önümüzdeki dönemde sadece salgını yenmekle ve 2023 hedeflerine ulaşmakta kalmayacak aynı zamanda bu hastalıklı siyasetçilerden kurtulacaktır.

Bu vesile ile bir kez daha salgın döneminde 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlarımız başta olmak üzere milletimize hizmet için gece gündüz çalışan Vefa Sosyal Destek grubu çalışanlarına şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Tüm sağlıkçı ve emekçi kardeşlerime teşekkür ediyorum.

"Bu haftaki kabine toplantımızın en önemli konusu bir süredir olduğu gibi koronavirüs salgınıyla ilgili gelişmelerdi."

- "Türkiye olarak sınırlarımızı yıllarca kapatıp günlük hayatımızı durdurup salgının bitmesini bekleyemeyiz."

- "Hayatımızı bundan sonra salgın hastalıklara karşı tedbir öncelikli düzenlemekle görevliyiz."

- "Diğer insanlarla temasımızın olduğu her yerde maske kullanmayı alışkanlık haline getireceğiz."

- "Diğer insanlarla aramızda en az 1,5-2 metre mesafe bırakmayı sürdüreceğiz."

- "Maske-mesafe ve temizlik üçlüsü hayatımızın vazgeçilmezi haline gelecek."

- "Sağlık hizmetleri ve temizlik malzemeleri konusunda ülkemizde hiçbir sıkıntı yok."

Bayramda sokağa çıkma yasağı ilan edildi
23-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan yeni kararları açıkladı. Buna göre, eğitim-öğretim yılı sonlandırıldı. Yeni eğitim-öğretim yılı eylül ayında başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki Eylül ayında başlayacaktır.

Üniversitelerle ilgili duyuruyu Yüksek Öğretim Kurumumuz daha önce yapmıştır.

Kreşler ve bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir." açıklamasını yaptı.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin adı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastanesinin adının Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirlendiğini duyurdu.

- "Hayata geçirmeye başladığımız normalleşme takviminin sürmesi vaka sayısının çok daha aşağıya inerek sıfırlanmasıyla mümkündür."

- "Bazı tedbirleri çok daha sert şekilde uygulamak zorunda kalabiliriz."

- "Normalleşme takvimini adım adım hayata geçiriyoruz."

- "Çay hasadı için diğer illerden hasada gidecek vatandaşlarımız yarın gece sokağa çıkma kısıtlamasının bitmesiyle yola çıkabilecekler."

"Arife gününden bayramın son gününe kadar 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır."

- "Bayramın birinci günü olan 24 Mayıs Pazar günü saat 14 ile 20 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız yine sokağa çıkabilecekler."

- "15 ilimiz için geçerli olan şehir giriş-çıkış kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır."

Camilerin açılış tarihleriyle ilgili merakla beklenen karar açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Mayıs'tan itibaren camilerin açılacağını söyledi.

Erdoğan, bir süre sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "29 Mayıs Cuma günü, Cuma namazıyla birlikte, öncelikle valilik ve müftülükler tarafından belirlenen şartları uygun camilerden başlayarak camilerimizi ibadete açıyoruz. Bir süre camilerimizde sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınacak. Diğer vakitlerde bireysel ibadet uygulaması sürecek. Tabii ki bu cemaatle namazı yine kurallar içerisinde ifa edeceğiz." şeklinde konuştu.

- "Cezaevlerinde bir süredir yapılmayan kapalı görüşleri belirli sınırlandırmalar ve tedbirler eşliğinde Haziran ayında yeniden başlatıyoruz."

- "Açık cezaevlerinde olup da salgın sebebiyle izne gönderilmiş bulunan 60 bin mahkumun mayıs sonunda dolan izin süreleri 2 ay süreyle uzatılmıştır."

- "Geçtiğimiz haftalarda döviz kuru üzerinden bir kez daha ekonomimize saldıranlar geçmişte defalarca oynadıkları bir oyunu tekrar tedavüle sokmaya çalıştılar. Türkiye'nin hemen her büyük hamlesinin ardından yeniden girişilen bu saldırıların ardındaki hazımsızlığı gayet iyi biliyoruz. Bu tür kumpaslara girişerek Türkiye ile hesaplaşmaya kalkışanlara bunun bedelini de ödetiyoruz."

- "Ülkeden yurtdışına döviz kaçıranlarla ilgili asla merhametimiz olmayacaktır."

- "Milletimizin, gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bundan 101 yıl önce 19 Mayıs günü Samsun'a ayak basarak ilk adımı atan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm askerlerimizi tazimle yadediyorum."

- "Bugün Kars Kağızman'da bir askerimiz şehit oldu. Şehidimize Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum."

- "Yarın saat 19.19'da ülkedeki tüm stadyumlar ışıklandırılarak İstiklal Marşı okunacaktır. Milletimizi evlerinin balkonundan, pencerelerinden İstiklal Marşı'nı okumaya davet ediyoruz."