FB TW PIN NWS

'CHP bana tuzak hazırlıyor'

2007-01-12
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadığını belirterek, CHP'nin kendisine karşı tuzak hazırladığını, ancak bu tuzağa düşmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı konusunda CHP ile uzlaşmak zorunda olmadıklarını, CHP'nin de TBMM Genel Kurulu'nu terk etmesi halinde seçimin yapılacağını belirtti. Başbakan Erdoğan, Başbakanlık Resmi Konutu'nda NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün iç ve dış gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, ABD'nin yeni Irak politikasıyla ilgili olarak, ''Biz artık Irak'ta özellikle bizi rahatsız eden yanları itibariyle soyuttan somuta geçilmesini istiyoruz. Aksi takdirde bunun bir oyalama olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.
Erdoğan, KKTC'de Lokmacı'daki üst geçidin kaldırılması ve buna yönelik eleştirilerin de haksız olduğunu söyledi.

Lokmacı'da üst geçidin yapıldığı yerde her iki tarafta da duvar olduğunu belirten Erdoğan, üst geçidin tamamen KKTC topraklarında yer aldığına işaret etti. Erdoğan, ''Bunu kaldırmanızın, kaldırmamanızın kazandıracağı kaybettireceği herhangi bir şey söz konusu değil'' dedi.

Cumhurbaşkanı'nın mevcut parlamento içinden seçileceğini dile getiren Erdoğan, uzlaşmaya yönelik adım çakmaması halinde ne olacağına ilişkin soruyu, ''Uzlaşmayı CHP ile aramak zorunda değiliz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına bu denli çirkin yaklaşımlar gösteren bir siyasi parti lideriyle siz nasıl uzlaşacaksınız? Söylemedik ne bıraktı ki?'' diye yanıtladı.