FB TW PIN NWS

Jackie Chan, Warren Buffett’ın Yolunda

2006-06-29
Ünlü aktör Jackie Chan servetinin yarısını hayır işlerine ayırdığını açıkladı.

Güney Çin kaplanlarını koruma konusundaki bir program çerçevesinde düzenlenen basın toplantısına katılan Jackie Chan, ABD’li zengin Warren Buffett’in servetinin 37 milyar dolarlık kısmını hayır işleri için ayırdığını açıklaması hakkındaki görüşü sorulunca, kendisinin de “servetinin yarısını hayır işlerine ayırdığını” söyledi.

Chan, kişisel servetinin miktarını açıklamadığı için, hayır işlerine ayırdığı miktar da bilinmiyor. Chan, “Buffett ve Bill Gates’in muhtaçlara yardım çabalarını çok takdir ediyorum. Buffett ve Gates gibi ben de insanlara yardım etmek istiyorum, ama benim onlar kadar param yok” dedi.

Chan, hayır işleri için ayırdığı paranın 1988’de kurduğu Jackie Chan Hayır Vakfı’na verileceğini söyledi. Hong Kong’lu gençlere yardım için kurulan vakıf, doğal afet yardımı, tıbbı yardım ve sahne sanatlarını destekleme alanlarında çalışıyor.

Forbes dergisinin haberine göre, Chan ile karşılaştırılabilecek film yıldızlarından Will Smith Haziran 2005-Haziran 2006 arasındaki bir yılda 25 milyon dolar kazanmıştı. Gelirinin büyük bölümünü Hollywood’da çektiği filmlerden kazanan Chan bir keresinde Hollywood’dan aldığı paralarla Hong Kong’da çekilen bütün filmleri finanse edebileceğini söylemişti.

Forbes, bu yıl başında Chan’ın dünyanın en cömert 10 ünlüsünden biri olduğunu bildirmişti. Chan servetinin geri kalanının yüzde 25’ini eşinin alacağını, ancak kesin rakamın belirlenmediğini de söyledi. Chan’ın Jaycee adında aktör-şarkıcı bir oğlu da var.