FB TW PIN NWS

Michael J. Fox, Parkinson’la Mücadele Ediyor

2006-09-25
ABD’li oyuncu Michael J. Fox, bir süre önce yakalandığı Parkinson hastalığı nedeniyle kariyerine son verdi.

İnternette yer alan e-online sitesinin haberine göre, ABD’nin “hiç yaşlanmayan ufak adamı” olarak kabul edilen, 1980’lerde “Genç Kurt” ve “Geleceğe Dönüş” filmleriyle ününün zirvesine ulaşan, 1990’lar ve 2000’li yıllarda ise ABD’de filmlerin yanı sıra en çok izlenen TV dizilerinde yer alan Michael J. Fox, en son rol aldığı bol ödüllü TV dizisi “Spin City”deki rolüne noktayı koydu ve kendini Parkinson tedavisi için eşiyle birlikte kurduğu vakfın çalışmalarına adadı.

Parkinson hastalığına bağlı olarak zaman zaman hareket etmekte ve konuşmakta bile zorlanan ünlü oyuncu, yaşama bağlılığından hiçbir şey kaybetmedi. “Michael J. Fox Parkinson Araştırmaları Vakfı” aracılığıyla hastalığın tedavi araştırmalarına destek veren Fox, 2000-2006 yılları arasında vakfı için 78 milyon dolar gelir toplamayı başardı. Fox’un vakfı, özellikle Parkinson’un erken teşhisine yönelik çalışmalara destek veriyor.

ABD’nin en sevilen yüzlerinden biri olması nedeniyle sağlık durumuyla ilgili haberler hemen her gün gazetelerde yer alan Fox, internet sitesinden sevenlerine ve Parkinson hastalarına şu mesajı gönderdi:

“Hepiniz Hoşgeldiniz; Araştırmalar cephesindeki son gelişmeleri ben de sizler gibi yakından takip ediyorum. İyi haberler aldığımda seviniyor, beklentilerimizi karşılamayan haberler duyduğumuzda hayal kırıklığına uğruyorum. Parkinson hastası olarak, ben birçok iniş ve çıkış yaşıyorum, aklımın gidip geldiği zamanları saymıyorum bile. Ama hala iyimserim ve tedavinin mümkün olduğuna inanıyorum. Bugün bilimin geldiği noktada, birçok alanda çeşitli çalışmalar yapılıyor. Biz de vakıf olarak aynı anda birçok ata bahis oynama riskini göze alıyor ve birçok farklı çalışmayı destekliyoruz, hangisinin öne çıkıp yarışı kazanacağını bilemiyoruz. Ama dayanın, bitiş çizgisine ulaşmayı başaracağız.”