FB TW PIN NWS

Sultanlar Japonya'yı geçemedi: 3-1

2006-11-09
Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Filenin Sultanlar'ı A grubunda 2. olarak çıkan Japonya ile oynadı. Nefes kesen ilk seti 30-28 kaybettik. İkinci seti 25-22 aldık ve 1-1 oldu! 3. seti 25-21 verdik. Son seti 25-17 kazanan Japonya sahadan 3-1'lik skorla galip ayrıldı.

3 SET...

Aslında, kötü başladık, sonra yakaladık ama Eda'nın üstüste 2 hatasından sonra geriye düşünce berabere yapsak da sonlardaki hatalarla kaybettik. Bloklarda toplar bizim sahamıza düştü, çeviremedik.

3. sette 24-21 gerideyiz... Üstüste 2 sayı verdik set tehlikede. Mola aldık.

Yine file önü kısa pas, yine Özlem smaç 21-21 yaptık... Natalya ve Neslihan aranın açılmasına izin vermedi. Eda üstüste 2 defa fileye temas edip sayıları verince Özlem tekrar girdi.

Yakalandık. 2 sayı verdik. Aysun Özbek bu sefer dışarı attı ama yine oyuna girdi ve samaç, blok sayıları aldı, toparladık. Üstüste 3 sayı verdik. Kötü başladık ama yakaladık. Neslihan'ın smaçı bloktan dışarı gitti. 9-5'ten gelip 4 sayıyı kapattık, Neslihan vurdu, Natalya smaçladı, iki de onlar dışarı attı...

İKİNCİ SET
İkinci sette Natalya'nın smaçları, Esra'nın sağ dipten vurup bloktan dışarı giden topları; üstüste 3 sayı alan Aysun Özbek ve file önündeki kısa paslarda smaçı atan Özlem'in kritik vuruşları, bloklarıyla seti aldık. Japonlar çok seri oynuyorlar, en olmadık topu çıkartıyorlar ve tam bitti derken sayıyı çeviriyorlar. Gerçekten başetmesi çok zor bir rakip.

Dünya Şampiyonası’nda 2. tura Tayvan galibiyetiyle başlayan Filenin Sultanları, ev sahibi Japonya ile oynadıkları maçta ilk seti 30-28 kaybetti. Natalya 7, Neslihan 5 sayı aldı ama yetmedi.