FB TW PIN NWS
BioRank 4243

Eren Erdem

Doğum tarihi : 14.Ağustos.1986
Eren Erdem kaç yaşında : 38
Kilo & Boy :
Burcu : Aslan
Eren Erdem doğum yeri : Fatih, İstanbul

Eren Erdem Biyografisi

25. dönem ve 26. dönemde CHP İstanbul Milletvekili seçildi.

Eren Erdem, 14 Ağustos 1986 tarihinde İstanbul'un Fatih ilçesinde doğmuştur. Aslen Malatya, Doğanşehir’lidir. Baba adı Hasan ve anne adı Hüsniye'dir. İlk ve orta öğrenimini İstanbul da tamamladıktan sonra üniversite hayatına başladı. Okumakta olduğu üniversiteyi yarıda bırakmak zorunda kalmıştır. Günlük harçlık ve kazancını elde etmek için, çeşitli turizm acentalarında yardımcı personel olarak çalıştı. Küçük yaşlarda çeşitli kurumlarda Kur’an üzerine dersler aldı.

Eren Erdem, 2000'li yılların başında Türkiye'de tartışılmaya başlayan Kuran odaklı İslam düşüncesinin toplumsal tartışmalara dahil olması adına çalışmalar yaptı. Türkiye’de geleneksel İslam anlayışına itiraz temelinde şekillenen “hanif müslümanlık” hareketinin öncülerinden Eren Erdem, 2000’li yılların hemen başında kurulan “haniflik” düşüncesini esas alan platformlarda öncü görevler aldı. 28 Şubat’ta oluşan konjonktürde baskılanan fikirlerin, internetin gelişimiyle yeniden tartışılmaya başladığı ilk süreçlerde etkin çalışmalar yaptı.

2007 yılı itibariyle, çeşitli internet sitelerinde yazılar yazmaya başladı ve bir grup arkadaşıyla Milli Kurtuluş Platformu adlı bir gençlik platformu kurdu. Tasavvuf üzerine çalışma yapan kurumlarda etkinliklere katıldı.

Kurduğu internet forum siteleri üzerinden Kur an ve Akıl Sempozyumu gibi çalışmalar yaptı. İranlı yazar Dr.Ali Şeriati nin ilk olarak dile getirdiği Abdestli Kapitalizm kavramını kitaplaştırdı.

Bu süreçte, Yaşar Nuri Öztürk gibi isimlerin İslam'da mezhepler ve öze dönüş başlıklı çıkışları ekseninde başlatılan tartışmalara katkı sunan ve Kapadokya'da gerçekleştirilen 'Akıl ve Kuran Sempozyumu' etkinliğinde görev aldı. Bu ve benzeri sempozyum ve panellerde oluşan tartışmalar dahilinde araştırmalar yapmaya, Kur'an çalışmalarına odaklı çalışmayı sürdürdü.

2011 Yılında kamuoyunda “Devrimci Müslümanlar” olarak bilinen hareketin ortaya çıktığı, ve “Devrimci Sahabe Ebuzer Gıffari’nin sürgün yerinden ismini alan "Rebeze Kültür Evi"ni kurdu. Burada 'Kur’an sohbetleri yaptı ve çok sayıda etkinlik düzenledi. Rebeze Kültür Evi halen faaliyetlerini sürdürmektedir.

İlk kitabı ve devamında, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'e yönelik övgüleri nedeniyle 'dinsiz’ ilan edildi.

Akabinde, inandığı birlik ve beraberlik anlayışını yayabilmek için; Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Sağcı, Solcu tüm kimliklerden insanları bir araya getirerek bir kültür ve kitap evi kurdu. Şişli Kurtuluş'ta, bu kültür-kitap evinde söyleşiler yaptı.

Eren Erdem, şimdiye kadar 9 kitap, 2000 civarında makale yazdı, ülke çapında 500’den fazla konferans verdi. Yazdığı kitaplardan 1 tanesine (Nurjuvazi) toplatma davası açılmış, makalelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından davalar açılmıştır. Açılan bu davalar nedeniyle 3 kez kısa süreli göz altına alındı.

2000'li yılların başında 'Milli Kurtuluş Platformu' adlı bir gençlik çalışması başlattı. Hemen akabinde, 'Hanif Müslümanlar' adlı bir düşünce topluluğu kurdu. Bu toplulukla, 'Akıl ve Kur'an Sempozyumu'nu organize etti.

Aydınlık gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Ulusal TV'de yaptığı açıklamalarla Twitter da TT oldu. 2011 yılında kurduğu kültür evinde 2 yıl boyunca haftalık sohbetler düzenledi. Bu sohbetler yoluyla geniş kitlelere ulaştı. İslam ve Sosyalizm üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda, 'Devrimci İslam, Devrimci dindarlık' gibi başlıklara katkı sundu. Ayrıca gazetecilik yapan Eren Erdem, OdaTV, Aydınlık, Karşı ve Yurt gibi basılı ve internet mecralarında 1000 kadar makale yayınladı.

2011 yılında, “Gayya Karanlığından Kur'an Aydınlığına” adlı kitabı yayınlandı. Kısa bir süre sonra, kitabın çeşitli çevrelerce tartışılması akabinde odatv.com sitesinde yazılar yazmaya başladı. O süreçte İhsan Eliaçık ile tanıştı ve internet sitelerinde de yazılar yazmaya başladı. Bu süreçte 2. kitabı olan “Abdestli Kapitalizm” adlı kitabını çıkarttı.

Bengütürk TV'de ilk kez ekran karşısına geçti. 2012 Yılında Gülen Cemaatine ciddi eleştiriler yaptığı Nurjuvazi kitabını yayınladı. Kısa bir süre sonra kitap hakkında toplatılması istemiyle dava açıldı. Bu kitabın yayınlanması ile birlikte, davet üzerine Ulusal Kanal'da haftalık programlar yapmaya başladı.

Ulusal Kanal, Halk TV, Habertürk, Show TV, Fox TV, IMC TV, Karadeniz TV, Yurt TV, Sokak TV, Rudaw TV ve onlarca TV kanalında katıldığı programlarda görüşlerini yurttaşlarla paylaştı.

Gezi Direnişi’ne kadar, TV programı, makale, söyleşiler ve kitaplarla geçirdiği zamanı, Gezi Direnişi ve öncesinde 1 Mayıs ile birlikte pratik mücadeleye yansıttı. Arkadaşlarıyla birlikte Gezi Direnişi’ne katıldı. Kamuoyunun 'sosyalist müslümanlar' tanımlaması bu dönem oluştu. Gezi Direnişi sonrası, bestseller olan “Devrim Ayetleri” kitabını yayınladı. Siyasi çalışmalarına son verip kitap çalışmalarına yöneldi. Ardından “Devrimci Peygamber” kitabını yazdı.

2014 Yılında, çok kısa sürede Türkiye'nin en çok konuşulan gazetesi olan Karşı Gazetesini kurdu. Ekonomik olanaksızlıklar nedeniyle yaşamını sürdüremeyen Karşı Gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.

Eren Erdem, Halk TV’de Pazar günleri Ezber Bozanlar, Çarşamba günleri Yol Haritası programında analizler yapmaya devam etmektedir.

Eren Erdem, 7 Haziran 2015 yılında yapılan genel seçimler öncesi CHP İstanbul 3. bölgeden 6. sırada aday oldu. 25. dönem Milletvekili olarak CHP İstanbul Milletvekili seçildi. 1 Kasım 2015 tarihinde 26. dönemde yeniden milletvekili seçilen Erdem, çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam etmektedir.

Üniversite eğitimini yarıda bırakan Erdem, TBMM'nin genç milletvekillerindendir. Şeffaflık anlaşmasını imzalamış, mal beyanında bulunmuştur. Ayrıca mal varlığı olarak TBMM'nin en yoksul milletvekilidir. Ticari olarak, kısa bir süre yayıncılık yapmış, boya-badana işleri yapmıştır. Halen kitap çalışmalarını sürdüren ve yasama faaliyetlerine devam etmektedir. Mütevazi yaşamıyla bilinir. Kirada oturur. Birikim yapmaz. Bu yaşam tarzına inanır. Üniversite eğitimini tamamlamak için çalışmaktadır.

Eren Erdem, Nuray Erdem ile evlidir. Ali Eren Can (d.2013) adında bir oğlu vardır.

24 Haziran 2018'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Eren Erdem, CHP'den milletvekili adayı olarak gösterilmedi.

Eren Erdem, 'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek', 'Gizli tanığı deşifre etmek', 'Soruşturmanın gizliliğini ihlal' suçlarından ifade vermeye savcılığa gitmediğinden 29 Haziran 2018 tarihinde gözaltına alındı. Ankara'da gözaltına alındıktan sonra İstanbul'da Çağlayan Adliyesi'nde 35'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı ve aynı gün tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konuldu.

7 Ocak 2019 tarihinde İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında Eren Erdem'e tahliye kararı çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının İtirazını değerlendiren üst mahkeme İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutukluluk halinin devamına hükmedildi. Yeni duruşma 1 Mart 2019 tarihinde görülecek.

Eren Erdem, "Adalet yaşatır, adaletsizlik öldürür" diyerek 29 Ocak 2019 tarihinde açlık grevine başladı. CHP'nin aldığı karar ile ve TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet orucunu bırak sevgili Eren Erdem. Çünkü Türkiye'nin de CHP'nin de sana ihtiyacı var." demesinin ardından açlık grevine 5 Şubat 2019 günü son verdi.

Eren Erdem'in 1 Mart 2019 tarihinde görülen mahkemesinde "Silahlı terör örgütü hiyerarşisine üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

29 Haziran 2018 tarihinde tutuklanıp 489 gündür Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Eren Erdem'in 31 Ekim 2019 tarihinde tahliyesine karar verildi.

Kitapları :
2011 - Gayya Karanlığından Kuran Aydınlığına
2012 - Abdestli Kapitalizm
2011 - Nurjuvazi
2012 - İslam ve Kapitalizm
2011 - Şeytan Evliyaları
2012 - Selman-ı Pak
2012 - Riya Tabirleri
2013 - Devrim Ayetleri
2014 - Devrimci Peygamber
2016 - Gayya Kuyusu
2018 - Diktatör Devirme Sanatı - Populist İktidarla Mücadelenin Teorisi


Kaynak:Biyografi.info

Eren Erdem kitapları

Tüm Eren Erdem kitapları

Eren Erdem için yapılan aramalar

Eren Erdem, Eren Erdem biyografi, Eren Erdem hayatı, Eren Erdem özgeçmişi, Eren Erdem hakkında, Eren Erdem doğum yeri, Eren Erdem fotoğraf, Eren Erdem video, Eren Erdem resim, Eren Erdem kimdir?, Eren Erdem kaç yaşında?, Eren Erdem nereli, Eren Erdem memleketi