FB TW PIN NWS
Ölüm ve İçsel Doğamızın Yok Edilemezliği i

Ölüm ve İçsel Doğamızın Yok Edilemezliği ile Olan İlişkisi

Yazar :
Yayıncı : ODA YAYINLARI
Yayın tarihi :
ISBN : 9753854085
Sayfa sayısı : 65 sayfa
Kategori : Felsefe-Düşünce » Genel

Konusu

Doğmadan önce ölmüş olduğumuzu hiç düşündünüz mü

Ben doğmadan önce sonsuz bir zaman süresi akıp gitti bütün bu zaman süresince ben neydim sorusunu hiç sordunuz mu kendinize ..

Ben yok oluyorum fakat dünya var olmaya devam ediyor Dünya yok oluyor fakat ben var olmayı sürdürüyorum cümleleri neyi ifade ediyor

Bu kitabı okuduktan sonra ölüm ve yaşama farklı bakacaksınız. Sevdiklerinizi seyahate çıkmışlar gibi sevmeye devam edeceksiniz öldüklerinde bile ve tabiata borçlu hissedeceksiniz onları sizin yaşamınıza dahil ettiği için...

Ölümün gölgesinde cümleler kuran Kant'ın en kıymetli öğrencisi olan Arthur Schopenhauer Şayet mezarların kapısını çalacak ve
ölülere tekrar dirilmek isteyip istemediklerini soracak olsaydık başlarını sallayacaklardı diyerek ölümü sevimli kılıyor.

O halde bilinç neye hizmet ediyor Görevi nedir bilincin Yaşamı bir kez tatmış ve onu son derece lezzetli bulmuş olmamızı göz ardı edebilir miyiz?
Var olmak ya da yok olmak Doğmak veya ölmek Ölüm nedir İnsan öldüğünde ölür mü sorularını soran sorduran Schopenhauer felsefesinde Budizme yakın durmuş ve Almanya'da Budizmin kendisine yer bulmasını sağlamış.

Başta Nietzsche olmak üzere pek çok ünlü ismi etkileyen Schopenhauer Goethe ile birlikte Alman yazı ve felsefe dilinin günümüzde hala izleri hissedilen mimarlarından olmaya devam ediyor.

Yazarı kimdir?