FB TW PIN NWS

AKP'den Erdoğan'ın rahatsızlığına ilginç yorum

2006-10-29
AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, Başbakan Erdoğan'ın rahatsızlığı için muhalefetle polemik doğuracak bir açıklama yaptı. Ergün, "Başbakanımızın rahatsızlığı millet yolunda çalışmanın, koşmanın eseri. Bir kısım kişiler de bostan gibi yatıyorlar. Yata yata büyünmez, ancak bostan yata yata büyür" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram öncesinde geçirdiği rahatsızlık konusunda muhalefet liderlerine cevap hakkı doğuracak bir benzetme yaptı. Ergün, "Başbakanımızın rahatsızlığı millet yolunda çalışmanın, koşmanın eseri. Bir kısım kişiler de bostan gibi yatıyorlar. Yata yata büyünmez, ancak bostan yata yata büyür" dedi.

Nihat Ergün, Ramazan Bayramı nedeniyle AKP'nin Kocaeli il başkanlığındaki bayramlaşma sırasında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ın geçirdiği rahatsızlıkla ilgili ilginç bir açıklamada bulundu. Nihat Ergün, kendi internet sitesinde de yer verdiği konuşmasında, iktidar olarak çok çalıştıklarını ve bu nedenle zaman zaman yorulduklarını belirterek Erdoğan'ın rahatsızlığıyla ilgili muhalefete şu benzetmelerde bulundu:

BİZ ÇALIŞMAKTAN HASTA OLUYORUZ ONLAR HEP YATIYOR
''Bazen Başbakanımız da dahil olmak üzere hasta düşebiliyoruz. Bunu yıpranma olarak yorumlayanlar oluyor. Bu, çalışmanın, millet yolunda koşmanın eseridir.

Siyasetin kendini yenileme imkanı ve kabiliyeti vardır. Yatma insanı aşındırır. Bir kısım kişiler de bostan gibi yatıyorlar. Yata yata büyünmez, ancak bostan yata yata büyür. Partiler çalışacaklar ki büyüsünler. Bizim başarısızlığımız üzerine kurgu yapılması siyasete bir şey katmaz. AKP, bütün teşkilatıyla çalışan partidir.''

Ergün, Meclis'in seçilme yaşı konusunda gerçekleştirdiği Anayasa değişiklikleriyle seçimin 4 Kasım 2007 tarihinde yapılacağının kesinleştiğini belirtirken de, "Erken seçim tartışmaları yapılıyordu, bunların hepsi bitti. Çünkü milletin böyle bir talebi yoktu. Birtakım siyaset simsarları kendi aralarında bir araya gelmiş ve 'yeni oluşumlar yapalım, bu fırsattan yararlanalım' diye düşünmüş olabilirler. Ama millet bu beklentilere yüz vermeyince, beklentilerin hepsi söndü" diye konuştu.