FB TW PIN NWS

Dev maça buyurun: Chelsea-Barcelona

2006-10-18
Şampiyonlar Ligi’nde bugün A-D gruplarında oynanacak maçlar içinde dünya futbol kamuoyunun en çok merak ettiği karşılaşma olan Chelsea-Barcelona randevusu öncesinde nefesler tutuldu. Geçtiğimiz iki sezonda Şampiyonlar Ligi 2.turunda birbirleriyle mücadele eden iki ekip bu kez gruplarda karşılaşacak. Maç Star TV’de, Galatasaray-PSV Eindhoven maçının ardından banttan yayımlanacak.

Dev maçı Belçikalı Frank de Bleeckere yönetecek. De Bleeckere, olaylı Türkiye-İsviçre maçının da hakemiydi. Karşılaşma öncesinde gündemin en üst sırasındaki konu ise Chelsea’nin Reading maçında sakatlanan iki kalecisinden birden yoksun olması. Bu durumda İngiliz ekibinin kalesini Portekizli Hilario koruyacak. Barcelona’nın en büyük sorunu ise sakat olan Eto’o. Rijkaard’ın bu maçta Kamerunlu golcü yerine Gudjohnsen veya saviola2ya şans vermesi bekleniyor. İzlandalı Gudjohnsen, forma giyerse yıllarca ter döktüğü eski takımı Chelsea’ye karşı ilk kez oynayacak.

2004-2005 sezonunda Şampiyonlar ligi 2. turunda karşı karşıya gelen iki ekip arasındaki 1-2 ve 4-2’lik sonuçlarla Chelsea tur atlarken, bir sonraki sezon yinelenen eşleşmede Barcelona deplasmanda 2-1 yendiği rakibiyle Nou Camp’ta 11 berabere kalarak rövanşı almıştı. Bu eşleşmeler ırasında iki teknik adam Frank Rijkaard ile Jose Mourinho arasında yaşanan söz düelloları mücadeleleri daha da ilginç hale getirmişti.

Avrupa kupalarında 9 kez karşılaşan Barcelona ve Chelsea arasında galibiyetlerde Barcelona’nın 5-3 üstünlüğü bulunuyor. Avrupa’da evinde oynadığı son 58 maçta sadece 3 kez yenilen Chelsea’ye son mağlubiyeti Barcelona tattırmıştı. Chelsea bu mağlubiyetle aynı zamanda evinde İspanyol takımlara kaybetmeme unvanını da yitirmişti.

Şampiyonlar Ligi’nde 15 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Barcelona ise en son mağlubiyetini 2 yıl önce Chelsea karşısında almıştı. Bu 15 maçta sadece 6 gol yiyen Barça, deplasmanda oynadığı son 7 maçta da sadece 2 gol yedi. İngiliz takımlarıyla 53. maçına çıkacak olan Barcelona, İngilizlerle deplasmanda oynadığı son dört maçtan üçünü kazandı.

Takımların sahaya şu 11’lerle çıkmaları bekleniyor:

CHELSEA: Hilario- Ferreria, Terry, Carvalho, A.Cole- Essien, Ballack, Lampard- Robben, Shevchenko, Drogba

BARCELONA: Valdes- Zambrotta, Marquez, Puyol, Van Bronckhorst- Xavi, Edmilson- Messi, Deco, Ronaldinho- Gudjohnsen