Dollvet
Eyüp Sabri Göncü tarafından 2002 yılında kurulmuş olan Dollvet Veteriner Aşıları üretim kampüsü, Şanlıurfa'da toplam 36.000 metrekare alan üzerinde üretim yapmaktadır.
Merkez ofisi İstanbul ve üretim kampüsü Şanlıurfa’da bulunan Dollvet; 36.000 metrekarelik bir kampüs içerisinde 15.000 metrekare kapalı alana sahip tesislerinde aşı ve test kiti üretim faaliyetlerine devam eden bir biyoteknoloji merkezidir.
Güçlü Teknik Altyapı, Uzman Kadro
2002’de kurulduğu ilk günden bugüne teknik altyapı, donanım, kadro zenginliği ve insan kaynaklarının önemi üzerinde hassasiyetle durmaktadır. 2019 itibariyle bünyesinde bulunan 150’den fazla personelin yarısından fazlası teknik kapasitesi yüksek uzman kadrodan oluşmaktadır.
Gene aynı yıl itibariyle 26 uzman personel sadece Ar-Ge alanında çalışmalarla ilgilenmektedir. Dollvet, veteriner biyolojik ürünler konusunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge belgesine sahip tek biyoteknoloji merkezidir. Dünya standartlarında üretim yapabilme kabiliyeti bu istikrarlı çalışmanın sonucudur.
Türkiye ve Diğer Bölge Ülkeleri İçin Büyük Bir Kazanım
Dollvet, modern altyapısı, geniş uzman kadrosu ve tecrübesiyle ülkemiz ve uluslararası arenada ülkelerin hayvancılık ekonomilerine zarar veren salgın hastalıklara karşı üst düzey aşılar üretmektedir. Biyoteknolojik ürün yatırımları, bağımsız dünya ülkelerinin tamamı için stratejik bir öneme sahiptir. Bu ürünler yatırımcıları, bağımsız dünya ülkelerinin tamamı için stratejik bir öneme sahiptir. Bu ürünler ülke ekonomilerini derinden etkileyen, insan ve hayvan sağlığı için büyük tehlikeler oluşturan salgın hastalıklarla mücadele hizmetlerinde önemli bir yere sahiptirler.
Dollvet sahip olduğu teknik altyapısıyla, uluslararası otoritelerin kabul ettiği biyoteknoloji alanında dünyadaki en iyi 20 tesisten biridir. Şu an sadece hayvan sağlığı için aşı üretimi yapmasına karşın sahip olduğu teknik altyapı ile insan sağlığı da dahil olmak üzere pek çok alanda biyolojik ürünü üretme potansiyeline sahiptir.
Hayvan sağlığı en önemli konular arasında yer alıyor. Tıpkı insanlar gibi bir organizma olan tüm hayvanlar da belirli dönemlerde farklı hastalıklara maruz kalabiliyor. Bu hastalıkların tedavisi için aşı, ilaç ve benzeri tedavi süreçleri veteriner hekimler tarafından takip ediliyor.
Hayvanlara ve hayvan hastalıklarına özel sunulan aşı gibi tedavi ürünleri de ilgili aşı fabrikaları tarafından üretiliyor. Can dostlarımız olan tüm hayvanlar için Dollvet aşı fabrikası Eyüp Sabri Göncü tarafından kuruldu. Dollvet aynı zamanda Türkiye’nin ilk Fao’ya (Food and Agriculture Organization / Gıda ve Tarım Örgütü) akredite GMP standartlarındaki ilk aşı fabrikası olma özelliği taşıdığı için veteriner hekimlerin tercih ettiği bir marka haline gelmeyi başarmıştır demek yanlış olmayacaktır.
Dollvet ne tür aşılar üretiyor?
Dollvet aşı firması ne tür aşılar üretiyor sorusu da en çok merak edilen ve araştırılan konuların başında yer alıyor. Modern ve kaliteli alt yapısı ile hizmet vermeye devam eden Dollvet aşı firması hayvancılık sektöründe büyük kayıplara neden olan hayvansal salgın hastalıkları önlemeye yönelik çeşitli aşılar geliştiriyor.
Global anlamda dünyadaki en iyi 20 biyoteknoloji merkezlerinden biri kabul edilen Dollvet can dostlarımız olan koyun, kuzu, keçi, oğlak, sığır, buzağı gibi hayvanların maruz kaldığı ve genelde ölümle sonuçlanan salgın hastalıklarına başarılı aşılarda dur demek için profesyonel aşı çalışmalarını her geçen gün bilim ışında geliştirmeye de devam ediyor.
Dollvet firması tarafından üretilen ve veteriner hekimlere sunulan bazı aşı ve ilaçların özelliklerini sıralamak gerekirse de;
DOLLİ-SERA: Buzağı, kuzu ve oğlak türlerinde oluşan enfeksiyon hastalıklarından korunma tedavisinde kullanılan serum olarak biliniyor.
Brudoll-A Genç: Brudoll-A Genç 3 ila 6 ay aralığında olan danalar için kullanılan Brusellozis hastalığından koruyucu olarak kullanılan başarılı bir aşıdır.
Trichodoll: Trichodoll aşısı sığırlarda meydana gelen trichophytosis enfeksiyonundan korumak ve tedavi etmek amacıyla kullanılıyor. Poxdoll: koyun ve keçi türlerinde kullanılan çiçek aşısı olarak biliniyor.
Pestdoll-S:Koyun ve keçi gibi türlerde veba hastalığına karşı kullanılan aşı olarak sunuluyor.
Seradoll: Yeni doğmuş buzağıları E-coli’den korumak için kullanılan aşıdır. Ros-Bendoll: İn vitro kullanım için sunuluyor.
Tetrandoll: Koyunlar, keçiler, oğlaklar ve buzağılar için kullanılan bir aşıdır.
Botudoll: Sığırları Botulismus hastalığından korumak için kullanılan aşıdır.
Brudoll-A Conjunctival: 3 aydan daha büyük olan tüm dişi sığırları brusellozis’tan korumak amacıyla kullanılıyor.
Brudoll-M Conjunctival: 3 veya 6 ay aralığında olan kuzu ve oğlak türlerini brusellozis hastalığına karşı korumak amacıyla kullanılıyor.
Capridoll: Keçi türünü oluşan ciğer ağrılarından korumak amacıyla kullanılır.
Colidoll: Bebe olan ineklerde, e-coli’den kaynaklı oluşan ishallere karşı korumak amacıyla kullanılır.
Entdoll: koyun, keçi, kuzu ve oğlak türlerinde görülen Enterotoksemiye karşı koruma için kullanılan aşıdır.
Laxydoll: Koyun ve keçilerde görülen ve bulaşıcı özelliği taşıyan agalaksi hastalığından korumak için kullanılan aşı olarak biliniyor.
Dollvet aşı firması tarafından itinayla uzman ve teknik ekip tarafından hazırlanan diğer aşılar ise Laxydoll-Oil, Orfdoll, Sat-A Doll, Tayledoll, Ultradoll-8, Mastidoll-3, Lsd-NDOLL, Brudoll-M Ergin, Brudoll-M Genç, Karadoll, Ros-Condoll, Pest-Romdoll, Seradoll-C olarak sıralamak mümkündür. İlaçlar, aşılar ve daha fazlası hakkında ayrıntılı bilgi almak üzere firma ile doğrudan iletişime geçerek bilgi talebinde bulunabilirsiniz.
- Okan Demir Dün
- Süleyman Saim Tekcan Dün
- Reshad Strik 16 Aralık
- Derya Uluğ 15 Aralık
- Balım Sultan 12 Aralık
- Charles Leclerc 10 Aralık
- Aka Gündüz Temur 09 Aralık