FB TW PIN NWS

31 aralık 2015 tatil mi ?

2015-12-29
31 aralık 2015 tatil mi ?
31 aralık 2015 tatil mi ?

Yılbaşına günler kala, vatandaşlar sosyal medya üzerinden tatil süresinin ne kadar olduğunu araştırıyor. En çok çalışanlar ve öğrenciler tatil konusunu merak etmeye başladı.

31 Aralık 2015 perşembe günü tam gün mü yoksa yarım gün mü tatil olacak? İşte o detaylar...

31 Aralık 2015 Perşembe günü yarım gün tatil mi? sorusunun yanıtı: Tam gün mesai var.

Yılbaşı tatili ile ilgili henüz Bakanlıktan resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak 31 Aralık 2015 perşembe gününün tatil olması takvimlerde yоk. Daha önce yayınlanan bir genelge ile 31 Aralık gününün yarım gün tatil edilmesi kaldırıldığı için sadece 1 Ocak gününün tatil olması uygulanmaktadır.

Buna göre 1 Ocak 2016 Cuma günü tatili cumartesi ve Pazar ile birleşince 3 günlük yılbaşı tatili oluşacaktır.

3 gün olacak Tatil 4 güne çıkаcаk mı? Sorusuna cevap ise bugünlerde ortaya çıkacaktır. Henüz 31 Aralık Perşembe gününün tatil olup olmayacağına dair bir açıklama yapılmadı. Yılbaşı tatili için Bakanlıktan resmi açıklama bekleniyor. Fakat meteorolojinin kar tahmini tutarsa 30 Aralık çarşamba günü sert kar yağışı olacak böylece 31 Aralık perşembe tam gün tatil olabilir.


Yılbaşı, herhangi bir takvime göre içinde bulunulan yılın bitimi ve yeni yılın başlangıcı. Dünyada en yaygın kullanılan takvim olan Gregoryen takvimini kullanan ülkelerde 31 Aralık'ı 1 Ocak'a bağlayan gece yılbaşı gecesi veya yılbaşı akşamı olarak adlandırılır. 1 Ocak Türkiye dâhil, dünyadaki çoğu ülke tarafından kullanılan Miladi takvime göre yılın ilk günüdür. Pek çok kültürde yılbaşı gecesi, özel olarak hazırlanmış yiyecekler ve içecekler tüketilerek, çeşitli eğlenceler düzenlenerek geçirilir.