FB TW PIN NWS

ABD Sudan’ı uyardı

2007-04-19
ABD Başkanı George W. Bush, Sudan Devlet Başkanı Ömer El Beşir'i, Darfur'da şiddetin sona ermesi konusunda son şansı değerlendirmesi konusunda uyardı.


ABD'nin başkenti Washington'da Soykırım Müzesi'nde açıklama yapan ABD Başkanı Bush, Darfur'da şiddetin sona ermesi konusunda Sudan Cumhurbaşkanı Beşir'i sert şekilde uyardı. Darfur için son şansın değerlendirilmemesi halinde, ABD'nin yaptırımlarının sertleşeceğini ifade Bush, "Cumhurbaşkanı Beşir harekete geçmelidir. Beşhir görevlerini yerine getirmezse, ABD harekete geçecektir" dedi.


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un Darfur'da barış gücü askerleri konuşlandırılması konusunda Beşir'le görüşme yapmayı planladığını belirten Bush, "Cumhurbaşkanı Beşir, BM Genel Sekreteri Moon ile görüşmeli ve uluslararası toplumun taleplerini yerine getirmek konusunda son şansını kullanmalıdır" diye konuştu.


Bush, ABD'nin bir dizi ekonomik yaptırımları ve BM'nin askeri yaptırımlarından kurtulmak için Sudan Cumhurbaşkanı Beşir'in çok kısa bir süresi olduğunu da sözlerine ekledi.