FB TW PIN NWS

AK Parti'de Ahmet Davutoğlu'nun ardından genel başkanlığa getirilecek isim Binali Yıldırım olarak belirlendi.

2016-05-19
AK Parti'de Ahmet Davutoğlu'nun ardından genel başkanlığa getirilecek isim Binali Yıldırım olarak belirlendi.
AK Parti'de Ahmet Davutoğlu'nun ardından genel başkanlığa getirilecek isim Binali Yıldırım olarak belirlendi.

5 Mayıs 2016 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleşen toplantı sırasında alınan karar sonrası Ahmet Davutoğlu Ak parti'yi 22 Mayıs 2016 tarihinde yeni Genel Başkan seçimi yapması için Olağanüstü Büyük Kongre'ye çağırdı. Ahmet Davutoğlu yeniden aday olmayacağını da söyledi.

19 Mayıs 2016 tarihinde yapılan AK Parti (MKYK) Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan AK parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Parti Genel Başkanlığa aday gösterildi.

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen ve 22 Mayıs Pazar günü yapılacak, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı gösterilecek ismin belirlendiği toplantı, yaklaşık 50 dakika sürdü.

Toplantının ardından, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir basın toplantısı düzenleyerek, genel başkan adayını kamuoyuna duyurdu.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:

- Değerli arkadaşlarım, aziz milletimize bir kez daha en içten muhabbetlerimizi arz ediyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik Bayramı kutlu olsun.

- Şehit olan askerlerimiz için AK Parti kadroları olarak Allahtan rahmet diliyoruz. Biz huzur içinde yaşıyorsak bunun en önemli nedeni askerlerimizdir.

- AK Partinin bu merkezi Türkiye siyasi tarihinin önemli bir yeridir. Burdan sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz.

- Bir tartışmayı da bitirmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanı ile AK Parti kadroları arasında hiç bir sorun yoktur.

- AK Parti referansların merkezini oluşturan bir siyasi kadrodur. Gelecekte de AK Parti dimdik ayakta durmaya devam edecektir. AK Parti bizi millet yapan değerlerin bir bütünüdür. Biz AK Partide siyaset yapanlar Allahtan ve milletten başka kimseden emir almayız.

YENİ GENEL BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM

Yeni Genel Başkan adayımız Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'dır. AK Partinin kuruluşunun en başından beri emekleri olan Binali Yıldırım'a bu şerefli görevini kutluyoruz. Hiç yorulmadan bu görevi başarıyla yürütmesini ve hayırlı olmasını diliyoruz.


Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi şükranla anıyorum. 22 Mayıs pazar günü 2. olağan üstü kongremizi gerçekleştireceğiz. Hazırlıklarımızı büyük bir oranda tamamladık. AK Parti demokrasi şölenine hazır. Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük bir onur duyduğum AK Parti'nin genel başkan adaylığına gösterilmek benim için çok büyük bir onur ve aynı zamanda zor bir görev.

Ahmet Davutoğlu'na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan devraldığı bayrağı bugünlere başarılı bir şekilde getirmiştir. Partimizin ana kademelerinde 800'e yakın mensubumuz arasında istişareler başarıyla tamamlanmış ve neticede bu toplantılarla genel başkan adayının kim olacağına karar verilmiştir. Yapılacak kongrede genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olması dolayısıyla bütün dostlarıma gönülden şükranlarımı sunuyorum.

AK Parti milletin geleceğini inşa etme partisidir. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız kimsenin şüphesi olmasın. Milletimize şunu buradan Diyarbakır'da hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına, onların acılarını paylaşmadan önce bir şeyi söylemek istiyorum. Milletim rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Günümüz aydınlık, geleceğimiz mübarek olsun. Allah'a emanet olun, sağ olun var olun.