FB TW PIN NWS

Af yasası ve ceza infaz düzenlemesi ile Alaattin Çakıcı tahliye oldu.

2020-04-16
Af yasası ve ceza infaz düzenlemesi ile Alaattin Çakıcı tahliye oldu.
Af yasası ve ceza infaz düzenlemesi ile Alaattin Çakıcı tahliye oldu.

Alaattin Çakıcı, infaz düzenlemesi sonrasında 16 Nisan 2020 tarihinde 00.30'da hükümlü olarak bulunduğu Ankara Sincan Cezaevi'nden çıkarak tahliye oldu.

Alaattin Çakıcı'nın cezaevi çıkışı sonrasında çekilen fotoğrafları da sosyal medyada paylaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti ve MHP grupları tarafından ortaklaşa hazırlanan infaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi Meclis'te kabul edilmişti. Düzenlemeye ilişkin kanun teklifi. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştırıldı. Ceza infaz düzenlemesi TBMM'de kabul edilip Resmi Gazete'de 15 Nisan 2020 tarihinde yayımlandı.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen infaz düzenlemesi ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kanuna göre; terör suçları, örgüt kurmak, yönetmek veya örgüte üye olmak suçları, örgüt faaliyeti kapsamında işlenen suçlar, kasten öldürme suçları, cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlar ve uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçları infaz düzenlemesi kapsamı dışında kaldı.

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanunun yürürlüğe girmesiyle İstanbul başta olmak üzere birçok kentte tahliye işlemleri başladı.

Alaattin Çakıcı'NIN SUÇU NEYDİ?
Türk organize suç örgütü lideri olarak tanındı. Alaattin Çakıcı, 17 Ağustos 1998'de Türk ve Avusturya polisiyle birlikte düzenlenen bir operasyonla modacı Canan Yaka ile sanatçı Selçuk Ural'ın kızı Aslı Ural'la birlikte Fransa'nın Nice kentinde yakalanmıştı. Çakıcı'nın üzerinden Nedim Caner adına düzenlenmiş kırmızı bir pasaport ve 17.000 dolar çıkmıştı.
Gazeteci Hıncal Uluç'u yaralamaya azmettirmek davasında üç yıl dört ay hapis cezası verildi.

15 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart 2000 tarihinde düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili davada, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan üç yıl dört ay, müessir fiile azmettirmekten de 14 yıl dokuz ay cezaya çarptırıldı. Yargıtay çete suçundan verilen cezayı onarken müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

Borsacı Adil Öngen'in arabasının kurşunlanmasıyla ilgili olarak on yıl on ay cezaya çarptırıldı. Uludağ'da 1995 yılında Dündar Kılıç'ın kızı eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu iddiasıyla yargılandı ve 2006 yılında Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından önce ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Kılıç'ın Çakıcı'ya söylediği "Öcalan senden daha şerefli" sözü nedeni ile tahrik indirimi yaptı ve neticede Çakıcı'ya 19 yıl iki ay hapis cezası verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezası verildi.