FB TW PIN NWS

Arınç'tan Büyükanıt'a cevap

2007-03-31
Genelkurmay Başkanı Orgenaral Yaşar Büyükanıt'ın ''Terör örgütünün, TBMM içerisinde uzantıları var'' sözlerini değerlendiren Meclis Başkanı Bülent Arınç, ''Böyle bir şey varsa gerekeni yaparız'' dedi.

Arınç, Portekiz'e yaptığı dört günlük ziyaretin sonunda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda bir soru üzerine, Genelkurmay Başkanı'nın sözleriyle ilgili yorumda bulunan TBMM Başkanı Arınç, "TBMM ile terör örgütü arasında irtibat olduğunu düşünmek bile çok acı bir olaydır. Böyle bir şey varsa gerekli olan herşey yapılır" dedi.

Genelkurmay Başkanı ile 19 Mart günü görüştüklerini ve gündeme böyle bir konunun gelmediğini belirten Meclis Başkanı, "Sözlerin sahibi tarafından doğrulanmadıkça ve açıklanmadıkça bu konuşma üzerinde bir şey söylemek söz mümkün değil" ifadesini kullandı.

Orgeneral Büyükanıt'ın 16 Mart tarihinde Harp Akademileri'nde yaptığı konuşmada, "Bu teröristler arasında TBMM ile irtibatı hâlâ devam edenlerin bulunmasının yüce Meclis'in itibar ve saygınlığı ile katiyen bağdaşmadığını bu vesileyle huzurlarınıza getirmek istiyorum" şeklinde bir ifadenin yer aldığı basına yansımıştı.