FB TW PIN NWS

Baykal: 'Hedefimiz tek başına iktidar'

2006-11-23
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, tek başına iktidar hedeflediklerini belirterek, MHP ile karşılıklı iyi niyet değerlendirmelerinden yola çıkarak şimdiden koalisyon yakıştırmalarında bulunulmasının doğru olmadığını söyledi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Alınan bilgiye göre, toplantıda ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Baykal, MHP kongresiyle ilgili açıklamalarından sonra genel seçimlere yönelik CHP-MHP koalisyonu yakıştırmaları yapıldığına dikkati çekti.

Baykal, karşılıklı iyi niyet değerlendirmelerinden yola çıkarak, şimdiden bu yönde yorumlar yapılmasının doğru olmadığını söyledi. MHP ile ulusal duyarlılıklar ve AK Parti'ye yönelik teşhis ve yaklaşımları nedeniyle ortak bir noktada buluşabildikleri gibi pek çok konuda farklılıkları bulunduğunu da vurgulayan Baykal, her iki partinin de kendine özgü programları ve politikaları olduğuna dikkati çekti. Deniz Baykal, CHP-MHP koalisyonu yorumlarının zamansız ve yersiz olduğunu ifade ederek, CHP'nin tek başına iktidar hedeflediğini söyledi.

Papa 16. Benediktus'un Türkiye'ye yapacağı ziyarete de değinen Baykal, Papa'nın bir süre önce yaptığı açıklamalarla ilgili olarak İslam dünyasında oluşan tepkileri bile bile bu ziyarette ısrar edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Hükümetin bu konudaki tavrını da eleştiren Baykal, hükümet yetkililerinin doğrudan tavır alıyor gibi görünmek istemediklerinden Papa ile görüşmemek için çeşitli bahanelerin arkasına sığındıklarını ileri sürdü.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, bir gazetede yer alan, ''Dinden de laiklikten de elinizi çekin'' şeklindeki demecine de dikkati çeken Baykal, bu tür açıklamaların DYP'nin laiklik konusunda çok da sahiplenici bir yaklaşım içinde olmadığını gösterdiğini ileri sürdü.