FB TW PIN NWS

Coronavirüs Nedeniyle Ertelenen Filmler

2020-03-17
Coronavirüs Nedeniyle Ertelenen Filmler
Coronavirüs Nedeniyle Ertelenen Filmler.

Dünya çapında büyük bir salgın halinde kendini gösteren coronavirüs, sinema sektörünü derinden etkiledi.

Hükümetler tarafından alınan kararlarla birlikte, insanların kalabalık alanlara girmemesi uygun görüldü. Bunun üzerine büyük gişe hasılatı bekleyen filmler de birer birer iptal olmaya başladı. Hem filmlerin zarar etmemesi, hem de filmleri merak edenlerin, merak pahasına salgına kurban gitmemeleri için şirketler filmlerini vizyondan çekiyor.

İşte vizyonları ileri bir tarihe alınan filmler...

1-Müstakbel Damat
Müstakbel Damat - Eski tarih: 13 Mart 2020 - Yeni tarih: Belirsiz

Müstakbel Damat filminde, sevdiği kızı ailesinden istemek için İstanbul’dan Kıbrıs’a giden Hasan isminde bir damat adayının yaşadıkları hikaye ediliyor.
Sema ile Hasan evlenme planları yapan bir çiftir. Bunu için harekete geçen Hasan, Kıbrıslı bir ailenin kızı olan Sema’yı istemek için İstanbul”dan Kıbrıs’a doğru yola koyulur. Ancak damat adayı Hasan’ın Kıbrıs’a ayak basması, huzur dolu ada hayatının alt üst olmasına neden olur. Bu zamana kadar adada sakin bir yaşam süren aile, telaşlanınca ortalığını birbirine katan bir adam olan Hasan yüzünden birbirinden tuhaf durumlarla karşı karşıya kalır..
Yönetmen koltuğuna, filmin senaryosunu da yazan İlker Ayrık otururken oyuncu kadrosu İlker Ayrık, Erdal Özyağcılar, Hande Soral, Bilge Şen, Nilgün Kasapbaşoğlu, Yücel Erten, Suat Sungur, Ahu Sungur, Ferdi Akarnur, Aykut Taşkın isimlerinden oluşturulmuş.





2- Aslan: Hürkuş Kayıp Elmas
Aslan: Hürkuş Kayıp Elmas - Eski tarih: 13 Mart 2020 - Yeni tarih: Belirsiz

Filminin konusuna bakıldığında Aslan adında uçak mühendisi olmak için sürekli hayaller kuran küçük bir çocuğun yaşam öyküsü anlatılmaktadır. Aslan adındaki bu çocuğun babası olan kişi Hasan Usta olmaktadır. Eski dönemlerde birçok alanda başarı elde eden ve kahraman olarak anılan bir pilot olan babasından arda kalmış eşyaları Aslan’a vermeye karar veren Aslan’ın babası, onun mutlu olmasını ister. Oldukça fazla bir heyecan içerisinde eşyaların içerisine giren ve karıştırmaya başlayan Aslan, eşyaların içinde kocaman kocaman babasının ona Hürkuş adını vermiş olduğu eski görünümlü uçağının canlanmasına sebep olacak gelişmelerde olan izlere denk gelir. Bu durum sonrasında harekete geçmeye başlayan Aslan, arkadaşlarından yardım isteyerek onları da yanına aldıktan sonra kayıp kolun ve Hürkuş’un izini sürmeye başlar. Fakat kayıp kolu aramakta olan kişiler arasında yalnızca Aslan ve arkadaşları yer almaz. Aslan, kimse o kola ulaşım sağlamadan önce Hürkuş’u bulup ona sahip olabilecek mi?

Yönetmen: H.Sinan Güngör
Aktörler: Kayra Özdemir, Elif Gizem Aykul, Nusret Çetinel, Sinan Pekinton, Erdal Küçükkömürcü, Hakan Coşar ve Eray Eserol
Türk sinema tarihinin Animasyon filmlerindeki yerini alacak Aslan: Hürkuş Kayıp Elmas filminin sahne sergilemeleri son sürat devam ediyor. Yaklaşık 3 ay sonra vizyona girecek olan bu güzel ve anlamlı konulu abi animasyon filmi sadece çocuklara hitap eden türde bir film değil. Filmde büyük emekleri olan ve yönetmenlik koltuğunda olan H. Sinan Güngör ve Hakan Bol isimlerinin bulunduğu bu filmin büyük ilgi görmesi aslında ilk bakışta göze çarpıyor. Ülkemiz adına yapılan başarılı animasyon filmlerinden biri olacak olan bu filmin heyecan verici grafikleri sizlerle yakın zamanda buluşacak.





3- Malazgirt 1071
Malazgirt 1071 - Eski tarih: 13 Mart 2020 - Yeni tarih: 18 Eylül 2020

https://www.biyografi.info/film/malazgirt-1071-2020

Malazgirt 1071, Anadolu'nun kapılarının Türklere açılmasını sağlayan Malazgirt Savaşı'nın hikayesini konu ediyor. İlk defa beyaz perdeye taşınan Malazgirt Savaşı'nı anlatan Malazgirt 1071, yerli savaş filmleri algısını değiştirmekte iddialı.


Senaryosunu Bilal Kalyoncu, Özgür Bakar ve Alper Kıvılcım'ın kaleme aldığı yapımın yönetmenliğini de Kalyoncu ile Bakar üstlendi. Başrolünde Cengiz Çoşkun, Vildan Atasever, Haluk Piyes ve Caner Kurtaran'ın yer aldığı, aksiyon ve dram türündeki yapımda
ayrıca Hasan Küçükçetin, Ulaş İnan Torun, Edip Zeydan, Mehmet Çelik, Ali Düşenkalkar, Soydan Soydaş, Orhan Kılıç, Bahattin Cüneyt Aksakal, Gökhan Güneş, Aşela Demir, Seza Sözer, Volkan Cal, Büşra Asya Şahin ve Nez Demir rol aldı.


Çekimleri 7 hafta süren filmin, büyük bir çoğunluğu Konya’da çekildi.


Film, Büyük Selçuklu Devleti'nin hükümdarı Alp Arslan ile Bizans İmparatoru IV. Romen Diyojen arasında 26 Ağustos 1071'de gerçekleşen ve Alp Arslan'ın zaferiyle sonuçlanan savaşı anlatıyor.





4- Adanış: Kutsal Kavga
Adanış: Kutsal Kavga - Eski tarih: 20 Mart 2020 - Yeni tarih: 18 Aralık 2020

Adanış : Kutsal Kavga filminde, İstanbul’u fethinin ardından Türklerin eline geçen önemli sırrı korumak için teşkilatlanmış olan bir grup olan Adanmışların maceraları hikaye ediliyor. Sırrı korumak için her şeyi göze alan “Adanmışlar”, sırrı ele geçirmek için çabalayan karanlık güçlere karşı canları pahasına zorlu bir mücadele verirler..

Senaryosunu Baki İlhan‘ın yazdığı filmin yönetmen koltuğuna Emir Khalillzadeh otururken oyuncu kadrosu İsmail Filiz, Esra Bilgiç, Baki İlhan, Serdar Deniz, Turgay Tanülkü, Cenk Kangöz, Nevzat Yılmaz, Aslıhan Karalar, Can Nergis, Ercüment Fidan, Dilek Serbest isimlerinden oluşturulmuş.





5- 9 Kere Leyla
9 Kere Leyla - Eski tarih: 20 Mart 2020 - Yeni tarih: Belirsiz

9 Kere Leyla filminde, zengin iş adamı Adem’in sonlandırmak istediği evliliğinde eşi Leyla ile sevgili Nergis arasında kalışı hikaye ediliyor.
Leyla ve Adem’in yıllardır mutlu giden bir evliliği vardır. Ancak bir süre sonra evlilikleri çıkmaza girer. Onların evliliklerindeki heyecan artık yok olmuş ve Adem, kalbinin yeniden atmasına neden olan bir sevdaya düşmüştür. Nergis adındaki kadına aşık olan Adem, Nergis’ten başka kimseyi düşünemez olur. Ancak Adem’in aklını başından alan Nergis’in kurduğu tek kişilik dünyadan başka bir hayata geçmeye niyeti yoktur..

Senaryosunu Ezel Akay, Adnan Yıldırım, Özlem Lale, Uğur Saatçi dörtlüsünün birlikte yazdığı filmin yönetmen koltuğuna Ezel Akay otururken oyuncu kadrosu Demet Akbağ, Haluk Bilginer, Elçin Sangu, Fırat Tanış, Alican Yücesoy, Emre Kıvılcım, Hakan Eke, İhsan Ceylan, Hasan Eflatun Akay isimlerinden oluşturulmuş.





6- A Quiet Place 2
Sessiz Bir Yer 2 - Eski tarih: 20 Mart 2020 - Yeni tarih: Belirsiz

Sessiz Bir Yer 2 filminde, evde yaşadıkları ölümcül olaylardan sonra Abbott ailesininin dış dünya ile yüzleşmesi ve ses yolu ile avlanmak için kumdan yolda pusuya yatan yaratıklarla mücadele etmeleri hikaye ediliyor.
Evde yaşanan ölümcül olayların ardından Abbott Ailesi (Emily Blunt, Millicent Simmonds, Noah Jupe), sessizlik içinde sürdürdükleri yaşam savaşlarına devam ederken dış dünyanın dehşetiyle de yüzleşmek zorunda kalırlar. Bilinmeze doğru tehlikeli bir şekilde gitmeye zorlanırken, kumdan yolun ardında pusuda yatan ve ses yoluyla avlanan yaratıkların tek tehlike olmadığının da kısa sürede farkına varırlar…

Yönetmen koltuğuna, filmin senaryosunu da yazan John Krasinski otururken oyuncu kadrosu Emily Blunt, Cillian Murphy, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Djimon Hounsou isimlerinden oluşturulmuş.





7- Peter Rabbit: Kaçak Tavşan
Peter Rabbit 2 - Eski tarih: 27 Mart 2020 - Yeni tarih: 7 Ağustos 2020

Bea, Thomas ve tavşanlar derme çatma bir aile yarattılar, ancak en iyi çabalarına rağmen, Peter yine de yaramaz mizacını geride bırakamıyor gibi görünüyor. Peter bahçeden çıkarak kendisini yaramazlıklarının takdir edildiği bir dünyada buluyor, ancak ailesi onu aramak için ellerindeki her şeyi riske attığında, Peter nasıl bir tavşan olmak istediğini çözmelidir.

Oyuncular: Margot Robbie (Flopsy Rabbit), Daisy Ridley (Cotton-Tail), Elizabeth Debicki (Mopsy Rabbit), Domhnall Gleeson (Mr. Jeremy Fisher / Mr. Thomas McGregor),
Yönetmen: Will Gluck
Senaryo: Beatrix Potter, Will Gluck, Patrick Burleigh





8- No Time To Die
Ölmek İçin Zaman Yok - Eski tarih: 3 Nisan 2020 - Yeni tarih: 12 Kasım 2020

Ölmek İçin Zaman Yok filminde, Aktif hizmetten ayrılan 007 James Bond’un Jamaika’da dinlenirken CIA’den Eski arkadaşı Felix Leiter’ın yardım istemesi sonucu yeni teknolojilerle silahlanmış tehlikeli kötü adamın peşine düşmesi hikaye ediliyor.
Aktif hizmetten ayrılan Bond, yeni hayatına uyum sağlamaya çalışır. Jamaika’da sakin yaşamının keyfini çıkarmaya çalışan Bond’un huzuru, CIA’den eski dostu Felix Leiter’ın kendisinden yardım istemesi ile yarıda kalır. Bond’dan kaçırılan bir bilim adamının kurtarılmasına yardım edilmesi beklenir. Sandığından da tehlikeli olan bu işi kabul eden Bond, yeni teknolojilerle silahlanmış, kötü bir adamın peşine düşer..

Orijinal ismi ”No Time To Die” olan filmin senaryosunu Robert Wade, Neal Purvis, Cary Joji Fukunaga, Scott Z. Burns, Phoebe Waller-Bridge beşlisi birlikte yazarken oyuncu kadrosu Daniel Craig, Rami Malek, Ralph Fiennes, Léa Seydoux, Lashana Lynch, Ben Whishaw, Naomie Harris, Billy Magnussen isimlerinden oluşturulmuş.





9- The New Mutants
Yeni Mutantlar - Eski tarih: 3 Nisan 2020 - Yeni tarih: Belirsiz

Yeni Mutantlar filminde, Charles Xavier’in okulunun ilk mezunlarının maceraları hikaye ediliyor. Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton gibi günümüzün başarılı genç isimlerinin yer aldığı Yeni Mutantlar, Önümüzdeki yıl seyirciyle buluşacak ve filmde korku unsurları ağırlıkta olacak.
Orijinal ismi ”The New Mutants” olan filmin yönetmen koltuğuna senaryosuna da imza atan Josh Boone otururken oyuncu kadrosu Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Henry Zaga, Alice Braga, Happy Anderson ve Mickey Gilmore isimlerinden oluşturulmuş.





10- Escape Room 2
Escape Room 2 - Eski tarih: 4 Nisan 2020 - Yeni tarih: 1 Ocak 2021

Kaçış Odası özelliği, göründüğü gibi - her türlü bulmaca içeren odalarda ölümden dar bir şekilde kaçmak zorunda oldukları bir deneyle sonuçlanan bir grup insanı içeriyor.
Yönetmen: Adam Robitel
Senarist: Bragi F. Schut
Escape Room 2 Filmi Oyuncuları: Taylor Russell, Logan Miller, Tyler Labine , Deborah Ann Woll, Nik Dodani ve Jay Ellis





11- Mulan
Mulan - Eski tarih: 17 Nisan 2020 - Yeni tarih: Belirsiz

Mulan filminde, ailesi ve ülkesi için her şeyi riske atan korkusuz genç bir kadının, Çin’in şimdiye kadarki bilinen en iyi savaşçısı olma mücadelesi hikaye ediliyor.
Çin İmparatoru, ülkeyi Kuzey istilacılarına karşı savunmak için her aileden bir erkeğin İmparatorluk Ordusu adına savaşması konusunda karar çıkarınca, onurlu bir savaçının en büyük kızı Hua Mulan, hasta babasının yerine geçer. Bir erkek kılığına bürünen Mulan, Hua Jun adıyla her adımında test edilir; bu macerada Mulan, içsel gücüne güvenmeli ve gerçek potansiyelini kucaklamalıdır. Bu epik hikaye, onu onurlu bir savaşçıya dönüştürecek ve hem minnettar bir ulusun saygısını kazandırcak hem de babasını gururlandıracaktır.
Senaryosunu Rick Jaffa, Amanda Silver, Elizabeth Martin, Lauren Hynek dörtlüsünün birlikte yazdığı filmin yönetmen koltuğuna Niko Caro otururken oyuncu kadrosu Yifei Liu, Donnie Yen, Jason Scott Lee, Yoson An, Gong Li, Jet Li isimlerinden oluşturulmuş.





12- Fast & Furious 9
F9 - Eski Tarih: 22 Mayıs 2020 - Yeni tarih: Belirsiz

Hızlı ve Öfkeli 9 filminde, Dom Toretto ve ekibinin dünyayı yıkacak bir planı durdurmak için kötülere karşı verdiği mücadele hikaye ediliyor.
Dom Toretto, oğlu küçük Brian ile gözlerden uzakta, sessiz bir hayat sürmektedir. Ama huzurlu çevrelerinin hemen ötesinde tehlikenin hep pusuda olduğunu biliyorlardır. Bu kez tehlike Dom’u, en sevdiklerini kurtarmak istiyorsa geçmişinin günahlarıyla yüzleşmeye zorlayacaktır. Ekibi, bugüne kadar karşılaştıkları en yetenekli suikastçı ve yüksek performans sürücüsünün, Dom’un terk edilmiş erkek kardeşi olan Jakob’un liderliğindeki dünyayı yıkacak bir planı durdurmak için bir araya gelir.

Senaryosunu Daniel Casey, Chris Morgan ikilisinin birlikte yazdığı filmin yönetmen koltuğuna Justin Lin otururken oyuncu kadrosu Vin Diesel, Charlize Theron, Jim Parrack, John Cena, Helen Mirren, Michelle Rodriguez, Lucas Black, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel, Michael Rooker, Finn Cole, Cardi B, Tyrese Gibson, Anna Sawai, Martyn Ford isimlerinden oluşturulmuş.





13- Antlers
Açgözlü - Eski tarih: 22 Mayıs 2020 - Yeni tarih: Belirsiz
Açgözlü filminde, genç bir bayan öğretmenin polis olan ağabeyi ile birlikte küçük öğrencisinin sakladığı korkunç sırrı ortaya çıkarma mücadelesi hikaye ediliyor.
Oregon eyaletinde küçük bir kasabada yaşayan genç öğretmen, kasabanın polisi olan erkek kardeşi ile birlikte küçük öğrencisinin sakladığı sırrı ortaya çıkartmaya çalışır. Fakat bu çocuğun sakladığı sırrın korkutucu sonuçları olacaktır..

Senaryosunu Nick Antosca, Henry Chaisson, Scott Cooper üçlüsünün birlikte yazdığı filmin yönetmen koltuğuna Scott Cooper otururken oyuncu kadrosu Keri Russell, Jesse Plemons, Jeremy T. Thomas, Graham Greene, Scott Haze, Rory Cochrane, Amy Madigan, Cody Davis isimlerinden oluşturulmuş.