FB TW PIN NWS

David Rockefeller hayatını kaybetti

2017-03-20
David Rockefeller hayatını kaybetti
David Rockefeller hayatını kaybetti.

Dünyanın önde gelen zenginlerinden biri olarak gösterilen David Rockefeller, 102 yaşında Pocantico Hills, New York, ABD'de evinde kronik kalp yetmezliği sebebiyle uykusunda öldü.

Konuya ilişkin açıklama, Rockefeller Ailesinin Sözcüsü Fraser P. Seitel’den geldi. Seitel, Rockefeller’ın ABD’nin New York kentindeki evinde uykusunda öldüğünü duyurdu.

Dünyaca ünlü banker ve eski ABD Başkanlık danışmanlarından David Rockefeller, 100. yaşını devirmişti. 6 kalp nakli, 3 böbrek ve 2 de ciğer nakli yapılan en yaşlı zengin Rockefeller, "200. Yaş günümü kutlamak istiyorum" demişti.

Dünyanın en güçlü iki ailesinden biri olarak gösterilen Rockefeller' ailesinin yaşayan en yaşlı ismi olan David Rockefeller, 12 Haziran 1915'te dünyaya geldi.

David Rockefeller, Manhattan'daki 45. Cadde'de Rockefeller malikanesinde dünyaya geldiği gün 48 saatlik kutlama yapıldı. Harvard Üniversitesi'ni bitirdi. London School of Economics'e devam etti. Eğitiminin ardından uzun yıllar boyunca Rockefeller ailesi ile anılan Chase Manhattan Bank'ta çalıştı.

Rockefeller JP Morgan Chase'in ortaklarından biriydi ve dünyanın en yaşlı milyarderiydi. Rockefeller'in Forbes dergisine göre kişisel serveti 3.2 milyar dolar. Ancak yönettiği para 5 trilyon dolar. New York'ta yaşayan Rockefeller, 6 çocuk babasıydı.

6'ncı kalp naklinden çıkan Rockefeller, "Hedefim 200'ü görmek" demişti. Bugüne kadar ona sadece kalp nakli yapılmadı. 3 kez böbrek, 2 kez de ciğer nakli yapıldı. Birçok damarı değişti.

2008 yılında Harvard Üniversitesi'ne 100.000.000 Dolar bağışta bulunmuştur.