FB TW PIN NWS

Galatasaray'ın yeni Teknik Direktörü Mustafa Denizli oldu.

2015-11-23
Galatasaray'ın yeni Teknik Direktörü Mustafa Denizli oldu.
Galatasaray'ın yeni Teknik Direktörü Mustafa Denizli oldu.

Galatasaray'da geçtiğimiz hafta görevine son verilen teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun yerine Mustafa Denizli getirildi.

Bugün (23 Kasım 2015) İstanbul'da başkan Dursun Aydın Özbek ile bir araya gelen Mustafa Denizli ile her konuda anlaşmaya varıldı.

Anlaşma sağlanmasının ardından Denizli ile birlikte kameraların önüne geçen Dursun Aydın Özbek, “Değerli hocam Mustafa Denizli ile bir toplantı yaptık. Boşalan teknik direktörlük görevini hocamıza teklif ettik. Hocamız da görevi prensipte kabul etti. Önümüzdeki günlerde imzalayacağız. Ben hocama alacağı görevlerde başarılar diliyorum.” dedi.

Mustafa Denizli'nin açıklamaları;

'Değerli arkadaşlar belki fark ediyorsunuz heyecanlıyım bu heyecanımı da mazur görün. Sporculuk yaşantımın noktasını bu camiada gerçekleştirdim. Hayatımın en büyük başarılarına da bu camiada başladım. Kısaca parantezi burada açtım inşallah yüzümün akıyla da bu camiada kapatacağım. Çok güzel, zaman zaman üzüntülü dönemlerimde oldu. Beni bu koltuğa oturtan bugün taşıdığım ismi kariyeri borçlu olduğum camiadan bu görev isteği gelince, ki ikinci defa geldi. 2 yıl önce olmamıştı. Bu bana gelen tekliflerden çok farklı bir hadiseydi. Eğer bir gün başarılarımı risk edeceksem uğruna her şeyimi riske edeceğim camia burasıdır. Bana mesleki imkanı tanıyan bu camia benden bir gün böyle bir görev istediyse bundan sadece onur duyardım. Bu büyük camiada ve bu büyük takımda başkanımız, yöneticilerimizle ve sporcularımızla inşallah bütün düşündüklerimizi başarırız.

1987 yılında başına geçtiğim bu camiada o günkü heyecanım neyse şimdiki heyecanım bir kat daha fazla. Bunu camiamla paylaşmak istedim. Şu anda mekan olarak, an olarak sorularınıza şimdilik yanıt vermeyeyim. Bu görevden dolayı çok heyecanlıyım. İlk başladığım gündeki heyecanım nasılsa şimdi de aynı. Bu heyecanı kaybettiğim anda bu görevlerde bulunmam. Sizlere de benim yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim. Galatasaraylılar nasıl bir hava bekliyorsa öyle bir hava yakalayacağız.

Yardımcımla ilgili hiçbir detay olmadı. Hiçbir çalışma arkadaşım mevcut değil. Bu konuda yardımcı olabilecek çok yakın iki arkadaşımdan destek isteyebilirim. Bir tanesi Fatih (Fatih Terim)hocamız bir tanesi Hamza hocamız. Onların bilgilerini ve tavsiyelerini alırım. Camia için en faydalı çalışmayı nasıl yaratabiliriz bunu araştıracağız. Koskoca Galatasaray camiasında bugün evet deyip, takımın başına geçmek olmaz. İnşallah hafta sonunda takımım ve taraftarımızla birlikte olacağım.'

Mustafa Denizli, 1987-1989 ve 1990-1992 yılları arasında Galatasaray'ı çalıştırmıştı.