FB TW PIN NWS

Hülya Avşar: 'Ekonomi yakında patlak verecek'

2006-10-31
Hülya Avşar, Türkiye’nin ekonomi gündemini her gün takip ettiğine dikkat çekerek "Ekonominin ilk defa ne olduğunu anlamadığım bir dönem yaşıyorum, rakamlarla işler yolunda gözüküyor ama aslında öyle değil. Yakın bir zamanda ekonominin gerçek yüzü ortaya çıkacak diye düşünüyorum" dedi. Türkiye’deki yatırım ortamı hakkında da değerlendirme yapan Avşar son dönemlerde gayrimenkul piyasasında yaşanan canlanmaya işaret ederek "Daha çok arsaya yatırım yapmak gerekiyor" diye konuştu. Avşar ayrıca Ayvalık bölgesinde zeytinyağı üretimi içinde kardeşi Helin Avşar’ın çalışmaları olduğunu kaydetti.

YORUM YAPAMADIÐIM DÖNEM:
Türkiye’nin ekonomi gündemi hakkında CNBC-e’ye konuşan Hülya Avşar "Ekonominin patlak vermek üzere olduğunu düşündüğüm bir döneme doğru gidiyoruz" dedi. Türkiye’nin ekonomi gündemini takip ettiğini belirten Avşar şunları söyledi: "İlk defa ekonomi ile ilgili yorum yapamadığım bir dönem yaşıyorum. Rakamlarla işler yolunda gözüküyor ama aslında öyle değil. Maalesef patlak vermek üzere olduğumuz döneme gittiğimizi düşünüyorum, çok az zaman kaldı ki ekonominin gerçek yüzü ortaya çıkacak. İş yaptığımız insanlarla konuşurken başka yüzleri de ortaya çıkıyor. Herkesin bir şey beklediğini görüyorum. Kazandığın parayı büyütemiyorsun."

MESLEÐİMİ ARAÇ OLARAK KULLANDIM:
Türkiye’de gayrimenkul alanına yapılacak yatırımlar için çok iyi bir ortam oluştuğunu anlatan Avşar, yatırımların daha çok arsaya yönelik olması gerektiğine dikkat çekti. Sektörde fiyatlar düşse de çıksa da alıcısının bulunduğunu söyleyen Avşar "Daha çok yap-sata yönelmemin sebebi her dönemde işe yarayan bir sistem olması. Yani inşaatın fiyatı düşse de çıksa da satabiliyorsunuz. İş hayatına uzun zaman önce atıldım, mesleğimi araç olarak kullanıyorum. Bir arsam vardı, önce gelen teklifleri değerlendirdim, sonra bunun ne kadar kolay olduğunu gördüm. Ben hiç bir şey yapmadım" dedi.

SİNEMAYA YATIRIM DÜŞÜNMÜYORUM:
Türk sinemasında başarılı işler çıkardığına değinen Avşar, şimdiye kadar bu sektöre yatırım yapmayı düşünmediğini belirtti. Yapımcılığın çok zor olduğuna değinen Avşar "Bunlarla uğraşacak vaktim yok" dedi. sinemadan çok para kazanmadığını vurgulayan Avşar, "Türkiye’de yapımcı olmak çok zor. Ancak inandığım ve güvendiğim bir hikaye olursa bu işe girerim. Zaten sinemadan para almayarak ufak çapta yatırım yaptığımı düşünüyorum. Sinemada çok para yok. Bu sektöre hakkımı alamadığımı düşünerek destekte bulunuyorum. Sinemadan para alarak film yapmıyorum. Bunun değişmesi gerekiyor. Ancak son dönemlerde yeni yeni iyi paralar kazanılmaya başlanıldı" şeklinde yorumladı.

Fransa’ya gösterilen tepkiler çok saçma

Sözde Ermeni soykırım tasarısı ile ilgi olarakta konuşan Hülya Avşar, Fransa’ya gösterilen tepkiler saçma diye yorumladı. Avşar, "Fransa’ya gösterilen tepki saçma. Dağ dağa küsmüş, dağın haberi yok. Bizimkiler bana kalırsa şov yapıyorlar. Bana Fransız kanalından geldiler, seve seve kabul ettim. Bizim Fransa’ya tepkimiz sanatçıyla değil, halkla değil, devletimizle olmalı. Programlı yapmamız gerek" şeklinde konuştu.

Kardeşim Helin zeytinyağı yatırımı için çalışıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine de yatırım yapmayı planladıklarına değinen Hülya Avşar "Ayvalık’a aşığım çünkü o yörenin çocuğuyuz" yorumunu yaptı. Bu bölgede zeytinyağı yatırımı yapmak için kardeşi Helin Avşar’ın bazı çalışmaları bulunduğunu anlatan Avşar şunları söyledi: "Ayvalık benim için bir tutku, yeniden doğmak gibi birşeydir. O bölgeye aşığım çünkü o yörenin çocuğuyuz. Bu bölgede yatırım yapmak hep aklımdan geçiyordu. Bunun için en uygun yatırım zeytinyağı olduğunu düşündük."