FB TW PIN NWS

İngiltere'de gündem Emre

2007-01-13
İngiltere Futbol Federasyonu (FA) tarafından Emre Belezoğlu'na yöneltilen ''ırkçılık'' suçlaması İngiliz basınında geniş yer tutarken, Milli yıldızımız savunmasını 29 Ocak'a kadar vereceğini açıkladı.

DAILY TELEGRAPH: "EMRE'NİN GELECEÐİ TEHLİKEDE"
The Daily Telegraph gazetesi, gelişmelere dikkat çektiği haberinde ''Irkçılık suçlaması Emre'nin geleceğini tehlikeye sokuyor'' başlığını kullandı. Gazete FA'in suçlamasından sonra Emre'nin geleceğiyle ilgili ciddi soru işaretlerinin belirdiğini savunurken, 26 yaşındaki ünlü futbolcunun masum olduğu konusunda açıklamalarda bulunduğunu, ancak suçlu bulunması halinde takımdan uzaklaştırılması ihtimalinin ortaya çıkabileceğini öne sürdü. Telegraph Emre Belezoğlu'nun böyle bir durumda kulüp menajeri Glenn Roader'in gazabına uğrayacağını da iddia etti.

GUARDIAN:"EMRE ÇOK ÜZGÜN"
The Guardian gazetesi de FA'in attığı adımın ve ırkçılık suçlamasının resmi bir hal almasının Emre'yi kesinlikle çok üzdüğüne dair menejeri Ahmet Bulut'un açıklamasına başlığında yer verdi. Gazete, Ahmet Bulut'un dün kulüp aracılığıyla yaptığı açıklamaya dikkat çekerken, Bulut'un futbol kariyeri boyunca ilk kez başına böyle bir olay gelen Emre'nin çok üzgün olduğunu ve suçlamaların kesinlikle doğru olmadığını tekrarladığını söylediğini yazdı.

INDEPENDENT: "EMRE TARİHE GEÇTİ"
The Independent gazetesi de Emre'nin hakkındaki suçlamaları redettiğini hatırlatırken, suçlamaların Emre'yi İngiliz futbol tarihinde ilk kez ırkçılıkla suçlanan bir Premier Lig oyuncusu haline getirdiğine de dikkat çekti. Bu arada ırkçılık karşıtı kampanyalar yapan çevrelerin tepkilerine de yer veren gazete, bu sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin Emre'nin cezasının henüz kesinleşmediğini, ancak soruşturmanın bu aşamaya getirilmiş olmasının bile sahalarda ırkçılıkla mücadele etmek isteyenlere cesaret vereceğini söylediklerini kaydetti.

EMRE: "SAVUNMAMI HAZIRLIYORUM"
Bu arada Emre Belözoğlu, kendisine yöneltilen 'ırkçılık'' suçlamalarıyla ilgili savunmasını 29 Ocak Pazartesi gününe kadar yapacağını söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Emre, 'İngiltere Futbol Federasyonu tarafından kulübüme gönderilen ve olayların gelişiminin açıklanması ile ilgili olarak vermem istenen savunma, 29 Ocak tarihine kadar yapılacaktır. Bu konu ile ilgili önümüzdeki günlerde daha geniş bir açıklamayı yazılı olarak kamuoyuna yapacağım'' dedi.Yapacağı açıklamalar, düşünce ve tavırlarının, dün olduğu gibi bugün de aynı noktada olduğunu kaydeden Emre Belözoğlu, bugüne kadar kendisine gösterdiği hassasiyet ve desteği için kamuoyuna teşekkür etti.

Bu arada futbolcunun menajeri Ahmet Bulut, Emre Belözoğlu'nun savunmasını futbolcuyla birlikte hazırlamak üzere 1-2 gün içinde İngiltere'ye gideceğini söyledi.