FB TW PIN NWS

KKTCde Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu

2022-04-25
KKTCde Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu
KKTC'de Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu.

KKTC'de geçen hafta 20 Nisan 2022 tarihinde koalisyon hükümetinin istifasını sunan Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başbakanlığında yeniden hükümet kuruldu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümetin istifasını kabul etmişti. Bu gelişmenin ardından KKTC'de Ulusal Birlik Partisi, Demokrat Parti, Yeniden Doğuş Partisi Koalisyon hükümeti dönemi sona ermişti.

YENİ HÜKÜMET KURULDU
Bugünse KKTC'de Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu başkanlığında yeni hükümet kuruldu.

İŞTE KABİNE YER ALAN İSİMLER
Kabine listesini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a sunan Faiz Sucuoğlu, ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Faiz Sucuoğlu, sunduğu isimlerin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından onaylandığını kaydetti ve daha sonra KKTC'nin 39. hükümetinin kabinesinde yer alan isimleri okudu.

Kabinedeki isimler şöyle;
"Başbakan Faiz Sucuoğlu, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, İçişleri Bakanı Ünal Üstel, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Kutlu Evren, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Ali Pilli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy."

HÜKÜMET, 21 ŞUBAT'TA KURULMUŞTU
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın, Faiz Sucuoğlu'nun hazırladığı kabine listesini 21 Şubat'ta onaylamasının ardından KKTC'de 38. hükümet kurulmuştu.

Son dönemlerde; Başbakan Faiz Sucuoğlu ile Maliye Bakanı Sunat Atun'un görüş ayrılıkları yaşaması ve karşı karşıya gelmesi sonucunda, KKTC'de siyasi kriz yaşanmıştı.

KABİNEDEKİ TEK DEĞİŞİKLİK SUNAT ATUN OLDU
Kabinedeki tek değişikliğin Maliye Bakanlığı'nda olması dikkat çekti. Maliye Bakanı Sunat Atun görevden alındı, yerine Olgun Amcaoğlu getirildi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan'la anlaşamadığı belirtilen Atun'un istifasına onay vermemişti ancak Atun'un yerine Amcaoğlu'nun geldiği listeyi onayladı.