FB TW PIN NWS

Keçeci:''Yıldırım'la aramızda sorun yok''

2007-04-17
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Vekili Affan Keçeci, Fenerbahçe-Vestel Manisaspor maçında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile aralarında herhangi bir sorun yaşanmadığını belirtti.


Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenlenen TSYD-Ülker Spor Yazarları Armağanı Yarışması'nın ödül törenine katılan TFF Başkan Vekili Affan Keçeci, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Vestel Manisaspor maçında Tuncay Şanlı'nın ceza sahasındaki pozisyonunun ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tepki göstermesinin hatırlatılması üzerine TFF Başkan Vekili Affan Keçeci, "Lig çok heyacanlı geçiyor. Ligde alt sıralarda müthiş bir düşmeme mücadelesi, yukarıda ise şampiyonluk mücadelesi var. Bu nedenle maçlarda bazen tempolar yükseliyor. Tuncay'ın ceza sahasındaki pozisyonu sırasında Başkan Aziz Yıldırım, 'Bu penaltıydı, bu penaltının verilmesi gerekir, niye verilmiyor?' şeklinde tepki gösterdi. Ben de o sırada pozisyonun tekrarını görebilmek için sağ taraftaki ekrana baktım. Aziz Yıldırım, ne şahsıma ne federasyona yönelik ne de herhangi bir kişi hakkında kötü bir söz söylememiştir. Hiç kimse de buna müsaade etmez. Bu yaşımıza geldim, hiç kimse bana kötü bir söz söylemedi. Bundan sonra da kimse söyleyemez, buna müsaade etmem. Aziz Yıldırım ile sevgi ve saygı içerisinde bir davranışımız var" diye konuştu. 'Tuncay'ın tartışılan pozisyonu penaltı mı?' sorusu üzerine ise Keçeci, "Hakemin o an verdiği kararla ilgili benim yorumda bulunmam yanlış" dedi.


Ligin son haftalarına girilmesiyle teşvik pirimi söylentilerinin ortaya çıkmasıyla ilgili olarak ise Başkan Vekili Affan Keçeci, "Futbol kamuoyu bir konuda tam bilgilenmemiş. Belki bu konuda hata bizden de kaynaklanıyor olabilir. Teşvik priminin suç olmadığı şeklinde yapılan yorumlar tamamen yanlış. Biz bu sene Futbol Disiplin Talimatı'nın 34. maddesinde birtakım değişiklikler yaptık. Bu değişiklikle şikenin yanısıra teşvik primi de suç kapsamına alınmış oldu" ifadelerini kullandı.


Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Levent Erdoğan'ın 'Teşvik primi etiktir' şeklindeki açıklamasının hatırlatılması üzerine Keçeci, "Yöneticilerin verdiği beyanatlara bağlı olarak bir açıklama yapmam" diye konuştu.