FB TW PIN NWS

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, görevinden istifa etti.

2019-02-13
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, görevinden istifa etti.
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, görevinden istifa etti.

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, istifalarını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na verdi.

Başkan Yusuf Namoğlu 14 Şubat tarihli dilekçesinde istifaen görevden ayrıldığını açıklarken, tüm yönetim kurulu üyeleri bugün son kez görev yapıp 22. haftanın hakemlerini açıkladıktan sonra istifalarını sundu ve Riva'dan ayrıldı.

Olağanüstü durum sonrası MHK'nin tüm kurulları ve temsilcilikleri, atanacak yeni başkan sonrası belli olacak.

Yusuf Namoğlu başkanlığında şu isimler görev yapıyordu: Bedri Dölkeleş (Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi), Serdar Tatlı (İcra Kurulu Üyesi), Metin Tokat, Erol Ersoy, Alican Lakot, Murat Ilgaz, Kadir Tozlu, Ahmet Erdoğan.

Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevinden istifa eden Yusuf Namoğlu, bu süreçte yaşananları anlattı.

İstifa etmeyi devre arasında düşündüklerini söyleyen Namoğlu, Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşanan olaylar sonrasında bırakma kararı aldıklarını ifade etti.

"Monitöre bakıp yanlış karar verilmesini hazmedemeyiz"

Karşılaşmanın hakemi Ümit Öztürk'ün kendi dönemlerinde FIFA Kokartı taktığını belirten Yusuf Namoğlu, "Monitöre bakıp yanlış karar vermesi bizim hazmedeceğimiz olaylardan değildi. Kendisine de söyledik. Bu ve buna benzer hakem arkadaşların yaptığı hatalar, bizi bu noktaya getirdi" dedi.

Adaletli bir insan olduğunu ifade eden Namoğlu, "İnsan olarak hata yaptık ancak hiç kimseyi kayırmadık. Hep dürüst davrandık" şeklinde konuştu.

"Koltuk için hiç direnmedim, kendi isteğimle bıraktım"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'i arayarak görevi bırakacağını söylediğini belirten Yusuf Namoğlu, "Federasyon yönetiminden bize böyle bir istek gelmedi. İsmimiz yıpranmaya başladı. Koltuk adına hiç direnmedim, kendi isteğimle bıraktım" cümlesini kullandı.

VAR sisteminin oturması için 1 yıl mücadele ettiklerini belirten Namoğlu, "Maalesef bazı hakem arkadaşlar monitöre gitmelerine rağmen yanlış karar verdi. Sorunca, pozisyonu ben böyle yorumladım diye cevap verdiler" dedi.