FB TW PIN NWS

Mustafa Sarıgül partisi Türkiye Değişim Hareketi'nin logo ve müziğini basına tanıttı

2020-12-17
Mustafa Sarıgül partisi Türkiye Değişim Hareketi'nin logo ve müziğini basına tanıttı
Mustafa Sarıgül partisi Türkiye Değişim Hareketi'nin logo ve müziğini basına tanıttı.

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kurucusu olduğu Türkiye Değişim Hareketi'ni aynı isimle partileştirdi. Partinin logosu iki kalp ve kalpleri bağlayan bir yıldızdan oluşurken Mustafa Sarıgül, "Yolda olanlara yol açtım ama gördüm ki geçen süre içerisinde yol bulamadılar. O zaman yol bulamayanlar, yol açamayanlar yoldan çekilecek" dedi.

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün kurucusu olduğu Türkiye Değişim Hareketi'nin siyasi parti tanıtımı 17 Aralık 2020 tarihinde İstanbul'da Marriott otelde düzenlenen toplantıda açıkladı.

Toplantıda partinin ismi, kurumsal kimliği, logosu ve parti müziği kamuoyu ile paylaşıldı. Logo, Anadolu ve Trakya'yı simgeleyen iki kalpten ve iki kıtayı birleştiren bir yıldızdan oluşuyor.

Türkiye Değişim Hareketini aynı isimle partileştiren Mustafa Sarıgül, "Bugüne kadar Ankara'da konuşması gerekenler konuştu. Şu an ülkenin geldiği nokta ortada, artık siz konuşacaksınız. Türkiye değişim hareketinin umutlarını bir süre ertelemiştim ve yolda olanlara yol açtım ama görsünler geçen süre içerisinde yol bulamadılar. O zaman yol bulamayanlar yol açamayanlar yoldan çekilecek. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden bütün milletimizi kucaklayacağız. Bütün milletimiz ile beraber olacağız. Kavga için değil barış için yollarda olacağız. Pazartesi günü resmi olarak görevimize başlayacağız" dedi.

Şişli'deki Marriott otelde basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, "TDH kolay kurulmadı. O gece ağladım, üzüldüm, heyecanlandım. TDH kuruluşunu bir süre ertelemiştim. Ülkem için, demokrasi için erteledim, yol açtım. Ama gördüm ki geçen süre içerisinde yol bulamadılar. O zaman yol açamayanlar yoldan çekilecekler." dedi.

Partinin müziklerini tanıtan Sarıgül, "Biz değişim partiyiz", "Çare Sarıgül geliyor", "Zamanı geldi" isimli şarkıları salondakilere dinletti.

İki kalp ve bir yıldızdan oluşan parti amblemini tanıtan Sarıgül, "Akademisyenlerimiz, grafikerlerimiz çalıştı logomuzun üzerinde. Logomuzun bir öyküsü var, bir tarafta Anadolu var, yanında bir de yıldızımız var. Bugünden sonra partimizin logosunu herkesle paylaşacağız. Bundan sonra kalbimiz bütün Türkiye için atacak." diye konuştu.

Mustafa Sarıgül, partiyi resmi olarak 20 Aralık 2020'de kuracaklarını duyurdu. Partinin kuruluş dilekçesini, barış ve güvenliği koruma, insan hakları ve sosyal ekonomik gelişmeyi sağlama ve fakirlikle mücadeleyi hedef alan Uluslararası İnsani Dayanışma Günü olan 20 Aralık'ta İçişleri Bakanlığına vereceklerini bildiren Sarıgül, aynı gün kurucularla Anıtkabir'i ziyaret edeceklerini dile getirdi.

Mustafa Sarıgül, İstanbul'da yaptığı basın toplantısıyla partisinin adını, logosunu ve kadrosunu açıkladı. “Türkiye Değişim Partisi” adıyla kurulan parti için Sarıgül, “Allah yardımcımız olsun” dedi.

“Kalbimiz Türkiye için atıyor” sloganıyla kurulan partisinin adını açıklarken gözyaşlarını tutmayan Sarıgül, “Bu gözyaşları sevinç gözyaşları, Buradan baktığımda yakın geleceğin, bakanları, milletvekilleri, belediye başkanlarını görüyorum. Buradan yakın geleceğin mutluluğunu, emeğini tünelin ucundaki ışığı görüyorum” dedi.

“DEĞİŞİM BAŞLIYOR”

Partisinin il başkanlarını da tanıtan Sarıgül’ün konuşması sık sık, “Çare Sarıgül” sloganı ve alkışlarla kesildi. Mustafa Sarıgül, partisinin ilk görevini de şöyle açıkladı: “Benim ilk görevim önce partimize bayrağını Ankara'ya dikmek, sonra da Ay Yıldızlı bayrağımızı Avrupa'nın en önüne taşımak” diye konuştu.

Genel Merkez binasınının pazar günü açılacağını belirten Sarıgül, resmi kuruluşun Pazartesi günü olacağını ifade etti. Sarıgül, “Türkiye’nin değişimi 21.12’de Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara’da başlayacak” dedi.


Yollarının uzun olduğunu anlatan Sarıgül, gençlik, kadın kolları ve partinin tüm kadroları için şunları söyledi: “Herkesi sevgi ile kucaklayacağız. Bütün yurttaşlarımı bu sevgi etrafında buluşturacağız, ötekisi olmayan bir anlayışla tüm ulusumuzu kucaklayacağız. Gece, gündüz yatmak yok çalışacağız. İktidar olmak için çalışacağız. Şimdi tüm kadrolarımız iktidar olmak için merkezlerinize gidecek. Değişim başlıyor.”