FB TW PIN NWS

Olay TV 25 Aralık 2020 tarihinde yayın hayatına son verdi.

2020-12-26
Olay TV 25 Aralık 2020 tarihinde yayın hayatına son verdi.
Olay TV 25 Aralık 2020 tarihinde yayın hayatına son verdi.

Eski bakanlardan Bursalı iş insanı Cavit Çağlar’ın ortağı olduğu Olay TV, bu akşam saat 20.00 itibari ile yayın hayatına son verdi.

30 Kasım 2020 tarihinde yeniden yayın hayatına başlayan Olay TV kapatıldı. Nevşin Mengü'nün sunduğu Ana Haber Bülteni'nde konuşan Olay TV Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar "Olay TV'nin bütün yayın hakları, lisansı Cavit Çağlar'da. Cavit bey, 'Bana iktidardan büyük baskı var. Çok ağır baskı altındayım devam edemeyeceğim' dedi. Hüseyin Köksal buraya yeniden yayın hayatına başlaması için bir sermaye koydu ve birlikte yola çıktılar. Hüseyin Bey, Cavit Bey ile ortaklığını sonlandırma kararı aldı. Çünkü bu yayıncılığı daha fazla sürdüremeyeceğimizi anladık.” dedi.

Cavit Çağlar Olay TV’nin neden kapandığını açıkladı
İstanbul'da kısa süre önce yayın hayatına başlayan eski bakanlardan Cavit Çağlar'ın ortağı olduğu Olay TV, kapandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Cavit Çağlar, ortağı ile yayın politikası konusunda yaşadıkları anlaşmazlığı aşamadıklarını ifade etti.

Olay TV’nin kapanmasından dolayı çok üzgün olduğunu yineleyen Çağlar, yolları ayrılan çalışanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek şu açıklamayı yaptı:
* Ben merkez sağda siyaset yapmış bu ülkeye hizmet etmiş bir kişiyim. Olay TV yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti.
* Tarafsız yayın yaparken HDP yayınlarına ağırlık verilmesi üzerine bu konuyu beraber iş birliği yaptığım ortağıma ilettim. Bunun üzerine ‘yeni bazı arkadaşları kanala ilave edip denge kuralım’ dediğimde ortağım bunu kabul etmedi. Ben de bu şartlarda devam edemeyeceğim, kanaldan ayrılmak durumunda kalacağımı söyledim. Bu iş bana ders oldu.
* Kanalın lisansı elimde uygun bir zamanda yeni bir ekiple tekrar başlayabilirim. NTV’yi kuran benim.
* Bursa’da Olay Gazetesi’ni kuran ve 35 yıldır kesintisiz yayın yapan benim. Ben de Olay TV’nin kapanmış olmasından dolayı çok üzgünüm. Yollarımızı ayırdığımız tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum. DHA

Yayın hayatına 30 Kasım'da başlayan ve HDP'nin Meclis grup toplantısını yayımladığı için baskı gördüğü öne sürülen Olay TV'nin yeni isim ve yeni patron ile yoluna devam edeceği iddia edildi.
Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda Süleyman Sarılar'ın oturduğu, kadrosunda Nevşin Mengü, Özlem Akarsu Çelik, Duygu Demirdağ, Ali Ekber Aydın, Şafak Ongan, Nazlı Bolak, Gökhan Kayış, Ünal Kaya, Kenan Şener ve Alican Uludağ gibi isimler yer aldığı Olay TV'nin kapanacağı iddia edildi. İddiaya göre eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu kanal, başka bir isim ve başka bir patronla yoluna devam edecek.

Bu iddiaların ardından kanalın ana haber sunucusu Nevşin Mengü'den dikkat çeken bir paylaşım geldi.
Nevşin Mengü, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Cesareti olmayanın hep bir bahanesi vardır :)" ifadelerini kullandı.
Mengü'nün bu paylaşımının Cavit Çağlar'ın Olay TV'yi kapanma kararı almasına yönelik bir eleştiri olarak yorumlandı.