FB TW PIN NWS

Orta öğretim başarı puanı hesaplaması değişti

2007-01-31
Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, bu yıl Öğrenci Seçme Sınavında orta öğretim başarı puanı hesaplanırken, 100'lük not sisteminin dikkate alınacağını bildirdi.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin notlarının artık 100 puan üzerinden hesaplanacağını belirterek, öğrenci 100 üzerinden kaç puan almışsa karnesine aldığı puanın yansıyacağını söyledi.

ÖSS'ye giren öğrencilerin ortaöğretim başarı puanları hesaplanırken adaletsizliklerin ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini anlatan Erdoğan, bu yıldan itibaren Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) de ortaöğretim başarı puanını 100'lük sisteme göre verilen puanlar üzerinden hesaplayacağını kaydetti.

Öğrencilerin geçmiş yıllarda aldıkları notlarla haklarının korunacağını ifade eden Erdoğan, öğrencilerin, 5'lik sisteme göre belirlenen başarı sıralamasındaki yerinin muhafaza edileceğini dile getirdi.

Bu konuda ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan ile görüştüğünü anlatan Erdoğan, eski mezunların notlarıyla ilgili dönüştürme işlemlerinin bir sorun oluşturmayacağını ve bu işlemlerin hiç kimseyi mağdur etmeden ÖSYM tarafından kolaylıkla yürütülebileceği konusunda mutabakata vardıklarını belirtti.

Yeni sistemle öğretmenin aritmetik ortalamanın bir not fazlasını verebilme şeklindeki takdir hakkının ortadan kaldırıldığını bildiren Erdoğan, böylece öğretmenin rahatlatılacağını belirtti.

100'lük not sisteminin gelecek yıllarda ilköğretim okullarında da uygulanabileceğini kaydeden Erdoğan, böylece ''OKS kaldırılsın, ama yerine ne koyacağız'' sorusunun yanıtının da bulunacağını söyledi. Erdoğan, OKS'nin yerini okul başarı puanına göre yapılan bir yerleştirmenin alabileceğini belirtti.