FB TW PIN NWS

Pakistanlı genç kıza intikam için tecavüz ve aşağılama

2007-01-31
Pakistan’da bir köyde bir grup erkek, bir genç kıza önce tecavüz edip sonra da köyde çırılçıplak dolaşmaya zorlamakla suçlandı.

Polisin verdiği bilgiye göre tecavüzcü erkeklerin gerekçesi, kızın ailesinden bir erkeğin, kendi akrabaları olan bir kızı kaçırmasıydı. Polis, kızın babasının, Karaçi şehrinin Ubaro kasabasında, geçen Cumartesi günü, 11 erkeğin kızını kaçırarak tecavüz ettiği ve ardından çırılçıplak dolaşmaya zorlandığı ihbarında bulunduğunu söyledi.

Tecavüze uğrayan genç kızın Ubaro’da hastanede bulunduğu açıklandı. Polis hakkında ihbarda bulunulan 11 erkekten 4’ünü yakaladıklarını ve tecavüz şikayetine ait adli tıp raporunu beklediklerini açıkladı.

2002 yılında Pencap eyaletindeki bir köyde meydana gelen benzer bir olayda bir kadın, erkek kardeşi başka bir ailenin kızıyla ailesinin onayı olmadan ilişkiye girdiği için, köy büyüklerinin kararıyla tecavüze uğramıştı.

Bu tür töre cezaları Pakistan’ın geri kalmış kırsal bölgelerinde sıklıkla yaşanıyor. Dün de Pencap’ta bir kadın ve bir erkeğin, zina yaptıkları gerekçesiyle taşlanarak öldürüldükleri bildirilmişti.