FB TW PIN NWS

Petronas kulelerine tırmanınca tutuklandı

2007-03-20
Fransız vatandaşı "Örümcek Adam" lakaplı Alain Robert, halat ve güvenlik ekipmanları olmadan Malezya'da dünyanın en yüksek gökdelenlerinden olan Petronas Twin Towers'a tırmanınca polis tarafından tutuklandı.

Eski bir dağ tırmanıcısı olan 44 yaşındaki korkusuz adam 88 katlı yapının 60. katında itfaiye ekipleri tarafından durduruldu. Metrelerce yükseklikte Malezya bayrağı açarak objektiflere poz veren Robert, daha sonra itfaiye ekiplerince bina içine alındı.

İtfaiye sözcüsü Christopher Chong, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Tırmanışına son vermesi için uzun süre kendisini ikna etmeye çalıştık. Sonunda tebessüm ederek 'tamam' dedi. Daha sonra kendisini pencereden içeri aldık" dedi.

10 sene önce de benzer şekilde ikiz kulelere tırmanan Robert, yine aynı katta tırmanışına son vermişti. Bu arada araçların Fransız "örümcek adamı" seyretmek istemesi nedeniyle başkentin en kalabalık caddesinde trafik felç oldu. Bir polis yetkilisi de Robert'in bina yönetiminden izin almadan tırmanış yaptığı için tutuklandığını söyledi.

Öte yandan resmi bir ziyaret için Malezya'da bulunan Fransa Senatosu Başkanı Christian Poncelet'in de Robert'i izleyenler arasında yer aldığı belirtildi.