FB TW PIN NWS

Sosyete kasamı Nusret Gökçe, ABD'de çalışanlarıyla davalık oldu

2019-11-07
Sosyete kasamı Nusret Gökçe, ABD'de çalışanlarıyla davalık oldu
Sosyete kasamı Nusret Gökçe, ABD'de çalışanlarıyla davalık oldu.

ABD sosyete kasabı Nusret Gökçe’ye 1.5 milyon TL ceza kesti ve kapısına astı.

Tuz serpme stili yüzünden 'Salt Bae' lakabıyla dünyaca şöhret kazanan sosyete kasabı Nusret Gökçe, ABD'de çalışanlarıyla davalık oldu ve ABD federal mahkemesi tarafından 250 bin dolar para cezasına çarptırıldı.

İş hayatındaki başarısı kadar, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla da adından söz ettiren Nusret Gökçe'nin ünü bilindiği üzere Türkiye sınırlarını aşmış durumda. Birçok ünlü ismi ağırlayan ve dünyanın farklı ülkelerinde şubeler açan ünlü işetmecinin başı dertte.

Haberi Ali Eyüboğlu, "New York, Manhattan’da yer alan restoranındaki garsonları işten çıkaran Nusret Gökçe’ye, ABD Federal Mahkemesi, 250 bin dolar ceza verdi" diyerek kamuoyuna duyurdu.

Mahkeme; Gökçe’nin, çalışanlara dağıtılması gereken bahşişlerden pay almasına itiraz eden Süleyman Kucur, Onur Uscula, Yunus Delimehmet ve Batuhan Yunkus’u haksız yere işten çıkardığına hükmetti.

Mahkeme, garsonların alacakları toplu tazminattan doğacak tüm vergileri de Nusret’in ödemesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, garsonların referans dosyalarına düştüğü 'İşten çıkarıldı' ibarelerini de kaldırdı.

19 Ekim 2019’da Manhattan Nusret’in duvarına asılan kararda, çalışanların Federal Yasa’daki hakları şöyle yazıldı:

Çalışanlara sendikalaşma, adlarına pazarlık için temsilci seçme, haklarını koruma uğruna diğer çalışanlarla hareket etme haklarının olduğu hatırlatıldı.

Dünyaca ünlü işletmeci Nusret Gökçe'nin yaptıkları fenomen oluyor. Ünlü işletmeci, en son hakkında çıkan 'Sosyal medya uzmanına 20 bin TL ödüyor' iddiasına verdiği yanıtla gündem olmuştu.

İş hayatındaki başarısı kadar, sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla da adından söz ettiren Nusret Gökçe'nin ünü bilindiği üzere Türkiye sınırlarını aşmış durumda. Nusret Gökçe hakkında bununla ilgili geçtiğimiz gün bir iddia ortaya atıldı.

Nusret'in Instagram'da 24 milyon takipçisi bulunuyor. Fotoğraf ve video paylaşımlarıyla yüzbinlerce beğeni ve yorum alan Nusret'in bir sosyal medya uzmanıyla çalıştığı ve aylık 20 bin TL ödediği öne sürüldü.

Nusret ise konuyla ilgili sessizliğini bozdu ve yine gündemin üst sıralarına yerleşen bir açıklama yaptı.

Magazin gündemini meşgul eden bu haberleri yalanlayan ünlü işletmeci Nusret, "Tıraş haber" yorumunu yaparak konuyu kapattı.