FB TW PIN NWS

Tahkim'de Fener zirvesi

2006-12-24
Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a verilen 1 yıl hak mahrumiyeti ve 3 maç seyircisiz oynama cezasına yapılan itirazı görüşmek üzere Çarşamba günü toplanacak. Tahkim Kurulu toplantıda duruşma isteyen Fenerbahçe’nin avukatlarını dinleyecek.

Tahkim, Beşiktaş’ın 1 maç seyircisiz oynama cezasına yaptığı itirazı ise Perşembe günü yapacağı toplantıda ele alacak. TFF Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, Çarşamba günü yapacakaları toplantı öncesi gündeme ilişkin Ligtv.com.tr'ye açıklamalarda bulundu.

TAHKİM ÇARŞAMBA FENER'İ KONUŞACAK
-Fenerbahçe’nin, Başkan Aziz Yıldırım’a verilen 1 yıl hak mahrumiyeti ve 3 maç seyircisiz oynama cezasına yaprığı itirazı ne zaman görüşeceksiniz?
“Çarşamba günü saat 14.00’de duruşma yapacağız”

1 ÜYE HARİÇ TAM KADRO TOPLANIYORLAR
-Tahkim üyelerinin tamamı katılacak mı?
“Asil ve yedek üyeler beraber toplanacağız. Bu duruşma için ben bütün üyeleri çağırdım. 5 asil ve 5 yedek olmak üzere bütün arkadaşlarımı çağırdım ancak mazereti olan yedek üyelerden bir arkadaşım katılamayacak. Onun dışında bütün üyeler katılacak.”

GÜNDEM SADECE FENER
-Gündem sadece Fenerbahçe mi olacak?
“Sadece Fenerbahçe’nin itirazlarını görüşeceğiz.”

BEŞİKTAŞ'IN İTİRAZI PERŞEMBE GÖRÜŞÜLECEK
-Beşiktaş’ın itirazını görüşecek misiniz?
“Onu Perşembe günü yapacağımız toplantıda görüşeceğiz.”

DOSYALAR RAPORTÖRDE
-Çarşamba günü yapacağınız toplantıda nasıl bir yol izlenecek?
“Duruşma talep etmişlerdi bizde kabul ettik. Duruşma yapacağız. Bize orada açıklamalarda bulunacaklar. Ne gösterecekler, ne bilgi verecekler onları dinleyeceğiz. Dosyaları ben zaten raportöre verdim. Ondan sonra dosyalar üzerinde tartışacağız. Avukatları gelecek.”

-Duruşma sadece Başkan Aziz Yıldırım’a verilen ceza için mi yoksa 3 maçlık seyircisiz oynama cezasını da kapsıyor mu?
“2 dosya içinde duruşma talep etmişlerdi. 2 dosya içinde duruşma yapacağız. Ayrı ayrı görüşeceğiz.”

"SAHA OLAYLARI BİRBİRİNE EMSAL OLMAZ"
-En son sizinle yapmış olduğumuz röportajda verilen cezalar üzerine yöneticilerin adaletsiz davranıldığı konusunda farklı maçları örnek gösterdiklerini sormuştum.
“Saha olaylarında emsal göstermek çok doğru bir yöntem değildir. Çünkü her maç kendi kuralları içinde ve kendi raporları değerlendirilerek cezalandırılır. O nedenle şu maçta şu oldu, bu maçta bu oldu diye bir emsal göstermek uygun değildir.”

-Evet siz bu açıklamayı aynen bu şekilde yapmıştınız. Ancak Fenerbahçe yönetimi bu şekilde emsal gösteren bir toplantı yaptı.
“Yapsınlar. Biz değerlendirmesini yapacağız, onlara da bakacağız.”

-Şahsi kanaatinizi öğrenmek istiyorum. Aziz Yıldırım’a verilen ceza iner mi?
“Benim böyle bir konuda cevap vermem mümkün değil. Önümdeki dosyayla ilgili birşey söylemem sözkonusu olamaz.”

-Çarşamba günü yapılacak toplantıda duruşma yapıldıktan sonra ne kadar zamanda karar verirsiniz?
“O günde olabilir, ertesi günde olabilir. Ben zaten dosyayı incelemeye aldım. Şu anda dosyalar üyelerimizden raportör olarak bir arkadaşımızda. Çarşamba günü onlarıda dinledikten sonra hepsini değerlendireceğiz.”