FB TW PIN NWS
BioRank 7700

Josef Mengele

Doğum tarihi : 16.Mart.1911 Ölüm tarihi : 07.Şubat.1979
Josef Mengele kaç yaşında öldü : 68
Kilo & Boy :
Burcu : Balık
Meslek : Doktor
Josef Mengele doğum yeri : Günzburg, Almanya
Ölüm yeri : Bertioga, São Paulo, Brezilya

Josef Mengele Biyografisi

2 milyon kişinin insanlık suçu işlenerek öldürülmesinden sorumlu ve Nazi toplama kampı Auschwitz-Birkenau'da yaptığı acı verici ölümcül deneylerle bilinen bir Alman Nazi doktordur.

Josef Mengele, 16 Mart 1911 tarihinde Günzburg, Almanya’da doğmuştur. çok sert ve disiplinli bir baba tarafından yetiştirildi. Münih Üniversitesi tıp fakültesinden mezun olduktan sonra Frankfurt Üniversitesi'nden tıbbi antropoloji üzerine doktora yaptı. 1937 yılında Frankfurt'ta Kalıtsal Biyoloji ve Irk Hijyen Enstitüsünde çoğunlukla ikizler ile ilgili genetik alanında yaptığı araştırma ile tanınan lider bir bilim adamı olan doktor Otmar Freiherr von Verschuer'ın asistanı oldu. 1938 yılında tıp diplomasını aldı.

Josef Mengele, 1937 yılında Nazi Partisi'ne katıldı. Ardından da 1938 yılında SS'e katıldı. Mengele 1940 yılında orduya, daha sonra Waffen-SS'de bir asker olarak sivrildi. SS içinde muharebe kolu sağlık hizmetleri için gönüllü olan dr. Josef Mengele, Haziran 1941 yılında Ukrayna cephesindeki çabaları için İkinci Sınıf Demir Haç verildi. Rus cephesinde mücadele etti ve yaralandı. Üç Alman askerinin hayatını kurtardığı için SS-Hauptsturmführer (Yüzbaşı) rütbesine terfi etti.

Josef Mengele, 1939 yılında Irene Schoenbein ile evlendi. Rolf Mengele (d. 1944) adında bir oğlu vardır. Eşi 1949 yılında boşandı. Josef Mengele daha sonra Heinz adında bir kadınla evlendi.

2 milyon kişinin insanlık suçu işlenerek öldürülmesinden sorumlu ve Nazi toplama kampı Auschwitz-Birkenau'da yaptığı acı verici ölümcül deneylerle bilinen bir Alman Nazi doktordur. II. Dünya Savaşı’nın sona ermesinden sonra, Dr. Josef Mengele, dünyanın en çok aranan Nazi savaş suçlularından biriydi.

1944 yılının başında savaş suçlusu ilan edildi. Dr. Josef Mengele 17 Ocak 1945´te Rus ordusunun Almanya´ya girmesiyle Auschwitz´den kaçtı, Kızıl Ordu 27 Ocak 1945'te Auschwitz'i ele geçirdi. Daha sonra Haziran ayında Amerikalılar tarafından savaş esir olarak alındı ise de büyük savaş suçlusu listesinde olduğu tespit edilemedi. Temmuz ayının sonunda serbest bırakıldı. Adı "Fritz Ullman" olarak değiştirilmiş sahte belgelerle kurtuldu. Josef Mengele, Auschwitz'teki kayıtlarını kurtarmak için Sovyet işgali altındaki bölgede kaçak olarak birkaç ay gezdi ve bir farmhand olarak Rosenheim yakınlarında bir iş buldu. Yakalanacağı ve ölüm cezası alacağı endişesi ile 17 Nisan 1949 tarihinde Almanya'dan kaçtı. Eski SS üyeleri tarafından yardım alarak Cenova'ya gitti. Orada Uluslararası Kızıl Haç Komitesi tarafından takma adı "Helmut Gregor" isminde bir pasaport aldı. Temmuz 1949 ayında Arjantin'e gitti. Karısı ona eşlik etmeyi reddetti ve 1954 yılında boşandılar.

Josef Mengele, Arjantin’e yerleşti ve neredeyse unutuldu. Vicente Lopez banliyösünde bir yatılı evde ikamet ederken Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te bir marangoz olarak çalıştı. Birkaç hafta sonra, Buenos Aires'te daha varlıklı bir mahallede Nazi sempatizanı olan birisinin evine taşındı. Ailenin tarım ekipmanları şirketinde bir tezgahtar olarak çalıştı ve 1951 yılında başlayan bölge satış temsilciliği vasıtasıyla Paraguay'a sık geziler yaptı. 1953 yılında Buenos Aires'in merkezinde bir dairede ikamet etti. 1954 yılında Olivos banliyösünde bir ev kiraladı. 1959'a kadar Arjantin'de yaşadı ve sonra Brezilya’nın Bertioga kasabasına yerleşti.

Toplama kamplarında insanlar üzerinde tüyler ürpertici insan deneyleri gerçekleştirdiği için kendisine “Ölüm Meleği” adı verildi. Toplama kampındaki insanların hangisinin öldürüleceği, zorla çalıştırılacağı ve üstünde deney yapılacağını belirleyen SS doktorlarından biridir. İnsanlar üzerinde yaptığı, onları ölüme kadar götüren, tıbbi deneylerden dolayı, doktor olmasının da etkisiyle “Ölüm Meleği” ismi verilmiştir.

1944 yılının başında savaş suçlusu ilan edildi. Savaşın bitmesinden sonra ilk olarak başka bir isimle Avusturya’da saklandı, daha sonra ölene kadar kalacağı Güney Amerika’ya kaçtı. Burada, 1959 yılına kadar Arjantin’de kaldı, daha sonra Brezilya’nın Bertioga kasabasında denizde yüzerken inme inmesi sonucu hayatını kaybetti. Kimliği Campinas Devlet Üniversitesi uzmanları tarafından DNA testi yapılarak anlaşıldı.

31 Mayıs 1985´te Mangele´nin eski bir arkadaşı ve Avrupa´daki bağlantı noktası olan, Hans Sedlmeyer´in evine yapılan baskın sırasında yazdığı birkaç mektup ele geçirildi. Brezilya´da olduğu öğrenilmişti, yetkililere haber verildi ve bir hafta içinde yanında kaldığı aile ve mezarı bulundu. 1979´da Brezilya'nın Bertioga kasabasında denizde yüzerken inme sonucu boğularak ölmüştü. İskeletinin adlı tıpta incelenmesi sonucunda gerçekten o olduğu ortaya çıktı.

Josef Mengele, 7 Şubat 1979 tarihinde Bertioga, São Paulo, Brezilya’da 68 yaşında ölmüştür.

Nazi Almanya'nın toplama kampı olan Auschwitz'te binlerce deney yapmış o deneylerde milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştu. Toplama kamplarında tutuklular üzerinde yaptığı korkunç tıbbi deneyleriyle tarihe geçen Nazi doktoru Josef Mengele'nin korkunç deneylerine bakın. Sadece Yahudiler üzerinde değil, homoseksüeller, çingeneler, özürlü ve zihinsel engelli insanların üzerinde de deneyler yapan ari Alman ırkından olmayan Almanları Nazilerin zihniyetindeki forma sokmak için de çalışmışlığı vardır.

Josef Mengele’nin testlerinden bazıları; Bir SS subayının kötü şartlara ne kadar dayanabileceğini ölçtüğü, nazi kamplarında toplanan Yahudiler, “saf Cermen” soyundan olmayanlar veya engelli insanlar üzerinde yaptıkları testlerdir. Bu testlerde kobaylara asker üniforması giydiriliyor; bir SS subayının paraşütle uçaktan atladığında ne kadar basınca dayanabileceğini ölçmek için, kobayı bir basınç odasına sokuyor; bu odada iç organları patlayana kadar basınç uygulanıyordu. Diğer bir deneyde ise Kuzey Kutbu’na gidecek bir SS subayının deniz soğuğuna ne kadar dayanabileceğini ölçen testti. Bu testin kobay üzerinde uygulanışı ise, onu buz dolu bir küvete sokmak ve soğuktan ölene kadar onu gözetim altında tutmaktı.

Deneylerinden bir diğeri ise; Saf Cermen ırkları üzerinde uygulanacak testlerin kobaylığını, toplama kamplarındaki esirler üzerinde uygulamaktı. Cermen soyundan gelen ari ırktan doğan çocukların göz renkleri mavi renkten farklı bir renk olursa; bu rengi mavi renk ile değiştirmek üzerine deneyler yapıyor; bu deney sonucu elde ettiği sıvıları esirlerin göz bebeklerine şırınga aracılığı ile enjekte ediyordu. Bu yaptığı test ise başarısızlıkla sonuçlanmış ve birçok insanın kör olup ölmesi ile sonuçlanmıştır. Aynı zamanda birçok esir üzerinde anestezi uygulamadan vücutlar üzerinde kanlı deneyler yapmıştır. Josef Mengele, 2 milyon kişinin ölümünden sorumlu tutulmaktadır.

Kaynak:Biyografi.info

Josef Mengele için yapılan aramalar

Josef Mengele, Josef Mengele biyografi, Josef Mengele hayatı, Josef Mengele özgeçmişi, Josef Mengele hakkında, Josef Mengele doğum yeri, Josef Mengele fotoğraf, Josef Mengele video, Josef Mengele resim, Josef Mengele kimdir?, Josef Mengele kaç yaşında?, Josef Mengele nereli, Josef Mengele memleketi