Latif Erdoğan
Latif Erdoğan Biyografisi
Latif Erdoğan, 1956 yılında Uşak’ta doğmuştur. İlkokulu 1967 yılında bitirdi. 1974 yılında İmam Hatip Okulundan 1978 yılında da İzmir’deki Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun oldu.
1994 yılında Gazetecilik ve Yazarlar Vakfı’nın kurucuları arasında olarak, 1997 yılına kadar 3 yıl bu vakfın Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.
1997-2000 yılları arası, Akademik Araştırmalar Vakfı’nda yöneticilik yaptı. 2001-2004 yılları arasında Arjantin’de bulundu.
3 Kasım 1986 tarihinde Fehmi Koru'nun yönetiminde yayın hayatına başlayan Zaman Gazetesi’nin kuruluşundan itibaren burada uzun süre haftalık yazılar yazdı.
Latif Erdoğan, evlidir. 1 kızı, 2 oğlu vardır.
Latif Erdoğan Akit Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktadır.
Latif Erdoğan, Fethullah Gülen ile bir dönem yol arkadaşı oldu, 40 yıl boyunca Cemaatte aktif görev aldı. Cemaat'ten 2014 yılında ayrıldı. Fethullah Gülen'in İzmir'deki vaizlik döneminde ilk talebelerinden oldu ve uzun yıllar Gülen'in halefi olarak kabul edildi.
Latif Erdoğan tam 40 yıl Gülen Cemaati'nin her kademesinde önemli görevlerde bulundu. Şemsettin Nuri müstear ismiyle Sızıntı Dergisi ve Zaman Gazetesi'nde yıllarca yazılar yazdı. Fethullah Gülen'in hayatının anlatıldığı, yüzbinlerce insana ulaşan "Küçük Dünyam" kitabı da Latif Erdoğan tarafından kaleme alındı.
Fethullah Gülen'in ilk talebesi, halefi ve en yakın dostu olmasına rağmen Gülen'in otoritesine ve yanlış kararlarına ilk itiraz eden isim oldu. İtirazlarını yoğunlaştırınca önce yurtdışına gönderildi. Bir süre yurtdışı (Arjantin) hizmetlerde görev alan Latif Erdoğan, dönüşünde Zaman'dan uzaklaştırılarak Bugün Gazetesi'nde yazmaya başladı. Gülen'i açıkça eleştiren bir isim olarak bu yazarlık dönemi de çok uzun sürmedi. Cemaat politikalarına itirazlarını sürdürünce Gülen hareketinden tamamen dışlandı. Bir süre inzivaya çekilen Erdoğan bu kez Akit Gazetesi'nde köşe yazılarına başladı. Yazılarında Gülen Cemaati'ni hedef almaktan özenle kaçınırken 17 Aralık 2014 polis-yargı darbesinden sonra sessizliğini bozdu. Hem köşesinden hem de Twitter üzerinden cemaat tabanına önemli mesajlar verdi.
Latif Erdoğan, “Şeytanın Gülen Yüzü” isimli kitabında geçmişten bu güne FETO örgütün nasıl yapılanarak neler planladığı hakkında yazılar yazmıştır. Yıllardır örgütün gizli planlar yürüttüğünü anlatan Erdoğan yazdıklarıyla ülke gündeminde önemli bir yer edinmiştir. 8 Ağustos 2016 tarihinde CNN Türk canlı yayınında spiker Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan Latif Erdoğan Fethullah Gülenve örgütü hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu ve kısa sürede sosyal medyada da en çok konuşulan isim oldu.
Kitapları :
2016 - Şeytanın Gülen Yüzü
Kaynak:Biyografi.info
Latif Erdoğan kitapları
-
İman Ahlak Aksiyon
Yarın tarihi : 2007-12-06
Yayınevi : NESİL YAYINLARI KELEPİR
İslam » Kültür
-
Küçük Dünyam Fethullah Gülen
Yarın tarihi : 2006-05-18
Yayınevi : UFUK KİTAPLARI
İslam » Günümüz İslami Hareketler
-
Kırık Tayflar 2 (İzler-İzlenimler)
Yarın tarihi :
Yayınevi : NİL YAYINLARI
İslam » Kültür
Latif Erdoğan için yapılan aramalar
Latif Erdoğan, Latif Erdoğan biyografi, Latif Erdoğan hayatı, Latif Erdoğan özgeçmişi, Latif Erdoğan hakkında, Latif Erdoğan doğum yeri, Latif Erdoğan fotoğraf, Latif Erdoğan video, Latif Erdoğan resim, Latif Erdoğan kimdir?, Latif Erdoğan kaç yaşında?, Latif Erdoğan nereli, Latif Erdoğan memleketi
- Pavel Durov 15 Kasım
- Aleksandr Lukaşenko 14 Kasım
- Cihat Aral 11 Kasım
- Şimal 10 Kasım
- Edi Rama 09 Kasım
- Ayşe Egesoy 08 Kasım
- Victor Osimhen 07 Kasım
- Vahe Kılıçarslan 370
- Muazzez İlmiye Çığ 277
- Emrah Lafçı 214
- George Washington 198
- İlhan Uzgel 193
- Nevzat Demir 96
- Acun Ilıcalı 93
- Mike Tyson 92
- Ozan Gündoğdu 89
- Nilüfer Şasev Özbek 88
- Recep Tayyip Erdoğan 83
- Münci Kalayoğlu 82
- Zerrin Egeliler 79
- Emre Kocadağ 77
- Türkan Şoray 76
- Muazzez İlmiye Çığ 277
- Emrah Lafçı 214
- Vahe Kılıçarslan 370
- İlhan Uzgel 193
- Haldun Solmaztürk 71
- Münci Kalayoğlu 82
- İzzet Günay 72
- Colin Farrell 63
- Emre Kocadağ 77
- Canan Barlas 68