FB TW PIN NWS

Brigel konuştu Almanya sarsıldı

2007-01-11
Bir dönem Türkiye'de de görev yapan Briegel’in İspanya 82 Dünya Kupası’nda Avusturya’yı 1-0 yenerek, gruptan çıktıkları maçta "hatır şikesi"yle kazandıklarını ima etmesi Almanya’da gündeme bomba gibi düştü.

Beşiktaş ve Trabzonspor’da teknik direktörlük yapan Almanların efsane oyuncularından Hans Peter Briegel, 1982 Dünya Kupası ile ilgili yaptığı tarihi itiraf, ortalığı karıştırdı. Fanatik gazetesinin haberine göre 25 Haziran 1982'de grubun son karşılaşmasında Avusturya ile oynadıkları maçta, 1-0 öne geçmelerinin ardından oyunun koptuğunu belirten Briegel, “Çok stresli bir maç olacağını düşünüyorduk. Ancak Hrubesch’nin 10. dakika’da attığı golle öne geçtikten sonra sahada futbol yoktu” şeklinde konuştu.

O zamanki adıyla Batı Almanya, Avusturya’yı 1-0 yenip grubu lider tamamlamış ve Şili’yi 3-2 mağlup etmesine rağmen Cezayir averajla 3. sırada kalıp, elenmişti. Şu sıralarda Bahreyn’de çalışan Briegel’e ilk cevap ise o karşılaşmada kaleyi koruyan Fenerbahçe’nin eski kalecisi Tony Schumacher’den geldi. Briegel'in sözlerine bir anlam veremediğini belirten Schumacher, “Herhalde bunları söylerken çok alkollüydü. Böyle bir olay yaşanmadı” dedi. Açıklamayı manşete taşıyan Almanya’nın yüksek tirajlı gazetelerinden Bild'e açıklamalrda bulunan futbolcular da şunları söyledi:

Hrubesh: Evet dışardan bakınca kötü gözüküyordu ama biz yanlış bir şey yapmadık. Karl Heinz Rummenigge: Olayların nasıl geliştiğini bilmiyorum, ben başka işlerle uğraşıyordum. Karl Heinz Foerster: Ben sadece oyuna konsantre oldum, Uli Stielike: Anlaşma olarak yapmadık, kendiliğinden gelişen bir olaydı.