FB TW PIN NWS

AB: ''Böyle giderse Kıbrıs sorununu taşıyamayız'2

2007-02-05
Rum Yönetiminin bazı bölge ülkeleriyle yaptığı anlaşmalar üzerine patlak veren petrol krizi, AB’de şaşkınlık yarattı. Avrupa Komisyonu yetkilisi de “Böyle giderse AB Kıbrıs sorununu taşıyamaz. Açıkçası Kıbrıs sorunu ile yaşayamaz” dedi.

AB’nin petrol krizinden kaygı duyduğu belirtiliyor. ABHaber’e göre, petrol krizi AB’de kaygı ile izleniyor. AB yetkilileri, Ortadoğu’daki kaos sürerken Kıbrıs’dan kaynaklanan petrol krizinin hem AB, hem de bölge için büyük risk taşıdığını belirtiyorlar.

Konuyla ile ilgili ABHaber’e bilgi veren Avrupa Komisyonu’ndan bir yetkili, AB üyesi ülkelerin söz konusu krizi büyük bir şaşkınlıkla izlediklerini “Neler oluyor?” sorusunu sorduklarını kaydetti.

Son zamanlarda Kıbrıs sorununa birkaç ülke dışındaki ezici çoğunluktaki AB üyesi ülke tarafından “artık yeter” anlayışıyla yaklaşıldığına dikkati çeken yetkili, AB’nin Kıbrıs yüzünden bir kriz ortamına girmek istemediğini, böyle bir yaklaşıma da izin vermesinin kimse tarafından beklenmemesi gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN RUMLARA DESTEK
Kıbrıs Rum Kesimini AB içinde üç ülkenin Türkiye’nin AB üyeliğinin önünü kesmek için desteklediğini hatırlatan yetkili, “Ancak böyle giderse AB Kıbrıs sorununu taşıyamaz. Açıkçası Kıbrıs sorunu ile yaşayamaz” dedi.

AB içinde Kıbrıs ile ilgili kuşkuların giderek arttığına işaret eden AB yetkilisi, “Şimdilerde kimse Kıbrıs sorununu duymak ve konuşmak istemiyor. AB içinde böyle bir yılgınlık var” diye konuştu.