FB TW PIN NWS

Anadolu Partisi

2015-12-19
Anadolu Partisi
Anadolu Partisi "kapanma" kararı aldı

18 Aralık 2015 Cuma günü Genel Başkan Emine Ülker Tarhan başkanlığında toplanan kurucular kurulu, "partinin siyasi faaliyetlerine son verilmesi" kararı aldı. Toplantıda kurul üyelerinin, "partinin siyasi faaliyetlerine son verilmesi" yönünde karar aldığı belirtildi.

2014 yılı Ekim ayında CHP Ankara Milletvekili ve YARSAV eski Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın partisinden istifa ederek kurduğu Anadolu Partisi, geride bıraktığı 1 yılın sonunda kapandı.

Kararda, "partinin ekonomik durumunun ve 7 Haziran 2015’de alınan seçim sonucunun" etkili olduğu ifade edildi.

Emine Ülker Tarhan'ın başkanlığında emekli Tuğramiral Türker Ertürk, Maltepe eski Belediye Başkanı Mustafa Zengin, Ahmet Mümtaz İdil, Sibel Alemdaroğlu, Meltem Ünalerzen, Eski DYP İstanbul Milletvekili Yılmaz Hastürk, Dicle Eroğul, eski ANAP'lı Yunus Yunusoğlu'nun da aralarında olduğu 45 kişi tarafından 14 Kasım 2014'te kurulmuştu.

Partinin güneş ve ayçiçeğinden oluşan ambleminde güneş Anadolu'yu ve umudu; ay çiçeği ise Trakya’yı sembolize ediyordu.

Parti kurucular kurulu kongresini Aralık 2014'te yapmış, örgütlenmesini kısa sürede tamamlamış ve bu sayede 7 Haziran seçimlerine katılma hakkı kazanmıştı.


Anadolu Partisi girdiği ilk seçimlerde 27 bin 642 oy ve yüzde 0,06 oy oranıyla büyük bir hüsran yaşamıştı. Bu sonuçların ardından partinin başkanlık divanı istifa etmişti.


Parti kurucularından Mustafa Zengin parti kurulduktan kısa bir süre sonra, Türker Ertürk ise 7 Haziran'dan sonra partiden istifa etti.


1 Kasım 2015 seçimlerine katılmayan partide tartışmalar kurulduğu günden bu yana hiç bitmedi. 1 Kasım seçimlerinden önce kapatma kararı alan ancak geçen hafta yapılan toplantıda yeterli çoğunluk sağlayamayan Anadolu Partisi’nin kapanma kararı 18 Aralık 2015 Cuma günü yapılan toplantıda alındı.