FB TW PIN NWS

Başarısız Ankara yürüyüşü DTP'yi karıştırdı

2007-01-14
DTP’nin geçtiğimiz ay düzenlediği Diyarbakır’dan Ankara’ya Yürüyüş eylemine ilişkin Genel Başkan Ahmet Türk’ün, katılımın düşüklüğü nedeniyle yaptığı “Hayal kırıklığına uğradık. Halk bizi yalnız bıraktı” şeklindeki açıklaması sonrasında parti karıştı. Yürüyüş konusundaki tartışma büyürken, Ahmet Türk’e yönelik eleştirilerin de ortaya çıkması üzerine partinin bir ay içinde seçimli olağanüstü kongreye gideceği öğrenildi. Parti Meclisi’nin kongre kararında, politika üretme ve beklenen siyasal etkiyi yaratma konusunda eksik kalınmasının etkili olduğu belirtiliyor.

DTP’nin geçtiğimiz ay ateşkes sürecinin kalıcı hale getirilmesi talebiyle Diyarbakır’dan Ankara’ya yaptıkları yürüyüş eyleminde katılımın düşük kalması üzerine Genel Başkan Ahmet Türk’ün açıklamalarıyla başlayan tartışma parti yönetiminde anlaşmazlığa neden oldu. Edinilen bilgilere göre konu olağanüstü toplanan DTP’nin Parti Meclisi’nde karşılıklı eleştirilerle tartışmaya dönüştü.

Genel Başkan Ahmet Türk, toplantıda yürüyüşe ilişkin, “Hayal kırıklığına uğradık. Halk bizi yalnız bıraktı” şeklindeki sözleri nedeniyle eleştirildi. Türk’e, DTP Genel Başkanı olarak bu açıklamalarla partilileri eleştirmeye ve bazı parti yöneticilerini kastetmeye hakkı olmadığı eleştirileri yöneltildi. Türk ve DTP MYK’daki yakın çalışma arkadaşları arasında bu eleştiriler üzerine, DTP’nin kurulması öncesinde kendisini fesheden DEHAP’ın genel başkanlığını da yapan DTP PM üyesi Tuncer Bakırhan ve birlikte hareket ettiği isimler arasında tartışmalar çıktı.

Yürüyüş eyleminin sorumluluğu konusunda karşılıklı eleştiriler sonrasında anlaşmaya varılamadı. Tartışmaların yanı sıra partinin politika üretmede ve istenen etkiyi yaratmada başarısız olduğu eleştirilerini de göz önüne alan Parti Meclisi, 1 ay içinde yapılmak üzere “seçimli olağanüstü kongre” kararı verdi. Genel Başkan Ahmet Türk’ün partiyi 1 ay içinde kongreye götürmesi bekleniyor.