FB TW PIN NWS

Bir Rock’n Coke Daha Bitti

2006-09-11
Hezarfen Havaalanı’nda gerçekleştirilen festivale 120 müzisyen ve 50 bin seyirci katıldı.

Türkiye’nin en büyük açıkhava müzik festivali, Rock’n Coke haftasonu İstanbul’da yapıldı. 19 yerli, 19 yabancı sanatçı ve grubun katıldığı festivali yaklaşık 50 bin kişi izledi. Coca-Cola tarafından, Pozitif organizasyonu ve İKSV işbirliği ile düzenlenen festival Muse, Placebo, The Sisters of Mercy, Kasabian ve Editors başta olmak üzere dünyaca ünlü bir çok isme ev sahipliği yaptı. Türk rock’nın sevilen isimleri Şebnem Ferah ve Duman’ın yanısıra Ogün Şanlısoy, Hayko Cepkin ve Yüksek Sadakat de hayranlarıyla buluştu.

Festival için Hezarfen Havaalanı’nda 300 dönüm alan üzerinde bir müzik kasabası kuruldu. 150 sağlık ve 3400 temizlik görevlisi 24 saat hizmet verdiği kasabada toplam 7 bin kişi çalıştı. Festivale için 600 İETT otobüsü sefrei düzenlendi. Toplam 19 yerli, 19 yabancı sanatçı ve grup olmak üzere yaklaşık 120 müzisyenin sahne aldığı festival boyunca iki ayrı sahneden toplam 58 saat müzik yayını yapıldı. 50 bin kişinin izlediği fesitvalde 10 bin de kişi kamp yaptı.

Festivalde 1 MİLYON 263 Bin YTL Harcandı
Akbank’ın geliştirdiği “exi26 CardRock’la, festivalde bu yıl da katılımcıların yiyecek-içecek harcamalarını sorunsuz ve güvenli bir şekilde, nakit kullanmadan yapmalarının sağlandığı belirtildi.

Festivalde kullanılan 22 bin 100 adet kart ile, 2 gün boyunca 1 milyon 263 bin YTL’lik harcama yapıldığı belirtilen açıklamada, Akbank’ın gezici şube, 3 ATM ve 5 dolum noktasının yanı sıra, 300 kişilik “exi26 CardRock” ekibi ve özel kampanya çekilişi ile festival boyunca gençlerin yanında yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, bakiyelerini harcamayan kart sahiplerine, kalanın iade edildiği, festival alanında kalan tutarlarını geri alamayanların ise 5-29 Eylül 2006 tarihleri arasında tüm Akbank şubelerinden alabilecekleri, hesapta kalan bakiyelerin ise “Hayata Artı Gençlik Fonu”na kaynak olarak aktarılacağı belirtildi.