FB TW PIN NWS

Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi, Türkiye'nin ev sahipliğinde bugün İstanbul'da başlıyor.

2016-05-23
Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi, Türkiye'nin ev sahipliğinde bugün İstanbul'da başlıyor.
Birleşmiş Milletler'in düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi, Türkiye'nin ev sahipliğinde bugün 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü İstanbul'da başladı. Zirve yarın da sürecek.

BM’nin düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi, bugün ve yarın Türkiye’nin ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve nedeniyle Türkiye’ye gelen devlet, hükümet başkanlarıyla ikili temaslarda da bulunacak.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla, küresel insani yardım sisteminin masaya yatırılacağı zirveye katılmak üzere İstanbul Kongre Merkezine geldi.

İki gün sürecek olan zirve kapsamında, çok sayıda üst düzeyli yuvarlak masa toplantısı, özel oturum ve yan etkinlikler düzenlenecek, konuk liderlerin iştirakiyle de ayrı bir “Liderler Oturumu” gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer ülkelerin liderleri, zirvenin ilk programı olan kahvaltılı liderler oturumunda buluştu.

Basına kapalı gerçekleştirilen oturumun ardından Erdoğan ile konuk liderler ve hükümet temsilcileri aile fotoğrafı çektirecek.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da konuşma yapacağı açılış oturumuna geçilecek.

Zirvenin bugünkü bölümünün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heyet başkanları onuruna vereceği akşam yemeğiyle sona ermesi planlanıyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Türkiye, günümüzde dünyada en çok mülteci barındıran ülke. Silahlı çatışmalardan, doğal afetlere ve salgın hastalıklara kadar geniş bir yelpazeye yayılan insani krizlerin çözümünde rol alan Türkiye, resmi insani yardımın milli gelire oranı dikkate alındığında dünyanın “en cömert donör ülkesi’.

Trafiğe kapalı yollar

Zirve nedeniyle alınacak emniyet ve trafik tedbirleri kapsamında, bu sabahtan itibaren tedbirlerin bitimine kadar bazı yollar araç trafiğine kapalı olacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kapanacak yollar ve alternatif güzergahlar şöyle:

Taşkışla Caddesi, Mete Kavşağı’ndan Kadırgalar Adil Baba Kavşağı’na kadar çift yönlü olarak kapatılarak, akım Asker Ocağı Caddesi’nden Divan Kavşağı istikametine yönlendirilecek.

Gümüş Caddesi, Harbiye Orduevi ışıklardan Adil Baba Kavşağı’na kadar çift yönlü kapatılarak, akım Halaskargazi Caddesi istikametine yönlendirilecek.

Mim Kemal Öke Caddesi, Vali Konağı Caddesi girişinden Adil Baba Kavşağı ve Abdi İpekçi Caddesi’ne kadar çift yönlü olarak kapatılarak, akım Abdi İpekçi Caddesi ve Vali Konağı Caddesi’ne yönlendirilecek.

Kadırgalar Caddesi, Bayıldım Caddesi girişinden Mim Kemal Öke Caddesi’ne kadar kapatılarak, akım Bayıldım Caddesi’ne yönlendirilecek.

Bomonti, Dolmabahçe Tünel girişinden kapatılarak, akım Bayıldım Caddesi’ne yönlendirilecek.

23-24 Mayıs tarihlerinde Fındıklı ışıklardan Dolmabahçe istikameti kapatılarak, akım geri çevrilerek Karaköy istikametine yönlendirilecek.