FB TW PIN NWS

Bush ve Putin Suikasti Görüştü

2006-10-10
Beyaz Saray, ABD Başkanı George Bush ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefonla, Rus gazeteci Anna Politkovskaya’nın öldürülmesini görüştüğünü bildirdi.

Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow, yaptığı açıklamada, Bush ve Putin’in dün Kuzey Kore’nin nükleer denemesini ele aldıkları telefon görüşmesinde, Rus gazetecinin geçen Cumartesi Moskova’da öldürülmesinin de konuşulduğunu kaydetti.

Sözcü, Putin’in Bush’a, Politkovskaya’nın ölümünün Rusya için bir darbe olduğunu söylediğini ve bir trajedi olarak değerlendirdiği bu cinayetin özgür basınla ve gazetecilerin güvenliğiyle ilgili soruları gündeme getirdiğinden bahsettiğini belirtti.

Putin’in, gazetecinin Çeçenistan’la ilgili çok haber yaptığını ve ölümünün Çeçenistan yönetimi için de bir darbe olduğunu ifade ettiğini belirten sözcü, Putin’in Rus gazetecinin ölümünün, Çeçen yönetimine, haberlerinden daha çok zarar verdiği değerlendirmesinde bulunduğunu söyledi.

Putin’in Bush’a bu cinayetle ilgili kapsamlı bir araştırma sözü verdiğini belirten Snow, Putin’in, Forbes dergisinin Rusya editörü Amerikalı Paul Klebnikov’un 2 yıl önce vurularak öldürüldüğü davayı unutmadığını anlattığını bildirdi.