FB TW PIN NWS

Corona virüse yakalanan ünlüler

2020-03-18
Corona virüse yakalanan ünlüler
Corona virüse yakalanan ünlüler.

Dünya genelinde Corona virüs siyasetçiler, sanatçılar, oyuncular ve spor dünyasından isimlere de bulaştı
Corona virüsü ile ilgili dünya genelinde korkutucu son dakika haberleri geliyor. Türkiye, corona virüsü nedeniyle birçok ülkeye uçuşlarını durdurdu. Okullar tatil edilirken, spor müsabakalarının seyircisiz oynanmasına karar verildi. 18 Mart tarihi itibari ile 98 teyit edilmiş vaka ile Türkiye'nin de bulunduğu corona virüsü bulaşan ülkeler listesindeki rakamlar, gün geçtikçe artıyor. Dünya çapında vaka sayıları artarken, enfekte olan insanlar arasında birçok ünlü isim de bulunuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü (koronavirüs) ile ilgili son dakika gelişmeleri Twitter'dan duyururken, 18 Mart tarihi itibari ile Türkiye'deki corona virüs vaka sayısının 98'ye çıktığını açıkladı. Bakan Koca daha sonra yaptığı paylaşımda, "Tedbir ve panik, birbirinin zıttıdır. Tedirbirleri sıkı tutulalım. Virüsle temas ihtimali sıfırlayalım." uyarısında bulundu.

Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 98 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan ve dolaylı olarak ABD, Orta Doğu ve Avrupa temaslıdır. 3'ü umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım."

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tespit edilen her vaka toplum için risk olmaktan çıkmıştır. Her yeni tanı üzücü fakat sizin için bir güvencedir." ifadelerini kullandı.

Salgınlarda olayların panikle kontrolden çıktığını, tedbir ve paniğin birbirinin zıttı olduğunu vurgulayan Koca, "Tedbirleri sıkı tutalım. Virüsle temas ihtimalini sıfırlayalım." çağrısında bulundu.
Son dakika haberlere göre, Corona virüsünün bulaştığı insan sayısı dramatik bir şekilde artmaya devam ediyor. Çin'de ortaya çıkan ve ardından Avrupa'ya yayılan virüs, başta İtalya olmak üzere pek çok ülkeye diz çöktürdü. Bugün itibariyle 182 binden fazla kişiye bulaşan virüs nedeniyle, 7 bin 100'den fazla kişi yaşamını yitirdi. Çin'den sonra virüsten en çok etkilenen ülke, 28 bine yaklaşan vaka sayısıyla İtalya oldu. Onu 15 bin civarında vakası bulunan İran takip ederken, İspanya'da da virüs bulaşan kişi sayısında patlama yaşandı. İspanya'da corona virüsü bulaşan kişi sayısı 10 bine yaklaştı ve 342 kişi yaşamını yitirdi. Bu ülkelerde sağlık çalışanları işe gitmeyi "savaşa girmeye" benzetti. Kimi sinir krizleri geçirirken kimi hüngür hüngür ağladı. Ülkeler virüsün daha da yayılmasını önlemek için sıkı tedbirler almaya başladı. Çin, corona virüs için ilk aşının klinik testlerinin yapılmasına onay verdi.

Corona virüsü nedeniyle ABD ulusal acil durum ilan etti. Fransa tüm restoranları, kafeleri, sinemaları ve kulüpleri kapattı. İspanya'da insanların evlerini terk etmesi yasaklandı. Ve Filipinler'in başkenti kısmi karantina altına girmek üzere.

Çin'de yayın yapan bir tıbbi dergi ABD'de bilim insanlarının corona virüs araştırmalarına yer verdi. Araştırmada, koronavirüsten en çok etkilenen kan grubunun A grubu, en az etkilenenin ise 0 grubu olduğu belirtildi.



Corona virüse yakalanan ünlüler :
- ABD Başkanı Donald Trump virüslü birkaç hastayla temasa girdikten sonra sonra corona virüs testine girdi ve sonuçları negatif çıktı.

- Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun eşi Sophıe Gregoıre Trudeau
- Aktör Tom Hanks ile eşi Rıta Wılson. Geçtiğimizi Perşembe corona virüse yakalandıklarını açıklayan Tom Hanks ve eşi Rita Wilson, tedavi sonrası hastane tarafından serberst bırakılan çift, hastaneden ayrıldı ve Avustralya’da Queensland’taki kiraladıkları bir evde kendilerini karantinaya aldı.
- Arsenal teknik direktörü Mikel Arteta,
- İspanya Eşitlik Bakanı İrene Montero,
- İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri,
- İran Sanayi, Maden Ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani,
- İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar,
- Fransa Kültür Bakanı Franck Riester,
- İngiltere Sağlık Bakan Yardımcısı Nadine Dorries,
- Olympiakos Başkanı Evangelos Marinakis,
- İtalya Kara Kuvvetleri Komutanı General Farina,
- Polonya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Jaroslaw Mika,
- Norveç Savunma Bakanı Frank Bakke-Jensen, corona virüs belirtilerinin bulunduğunu fark edince kendisini karantina altına aldı.
- Avrupa Birliği Parlamentosu Başkanı David Sassoli (Karantinaya Alındı),
- İtalyan Sağlık Şefi Roberto Stella (Hayatını Kaybetti),
- İtalya Sağlık Bakan Yardımcısı Pierpaolo Sileri,
- İtalya Eğitim Bakan Yardımcısı Anna Ascani,
- Juventus Futbolcusu Daniele Rugani,
- Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo, takım arkadaşı Daniele Rugani’de corona virüsü çıkmasının ardından, ziyaret için gittiği Madeira Adası’ndaki annesinin evinde kalarak, İtalya’ya dönmedi,
- Nba'de Utah Jazz'ın Oyuncusu Rudy Gobert,
- Nba'de Utah Jazz'ın Oyuncusu Donovan Mitchell,
- Türk Asıllı Alman Hakem Deniz Aytekin,
- Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun Koronavirüs Testi Pozitif Çıktı,
- Brezilya İletişim Başkanı Fabio Wajngarten,
- Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton,
- Chelsea'nin Yıldızı Hudson-Odoi’da Corona Virüsü Tespit Edildi,
- Game of Thrones dizisinde "Tormund" karakterini canlandıran Kristofer Hivju'nun üzerinde yapılan Corona virüsü testi pozitif çıktı,
- İngiliz oyuncu İdris Elba, corona virüsü testinin pozitif çıktığını açıkladı,
- Manken Olga Kurylenko da corona virüsüne yakalandığını duyurdu. 15 Mart 2020 tarihinde Corona virüs testinin pozitif çıktığını açıklayan Olga Kurylenko, 2 hafta evinde hasta yatarken bol bol sarımsak ve limonlu su tüketerek iyileştiğini açıkladı.
- Real Madrid basketbol takımında Trey Thompkins'in corona virüs testinin pozitif çıktığı öne sürüldü.
- Gürcistan Çevre Koruma ve Tarım Bakan Yardımcısı İuri Nozadze'nin, corona virüse yakalandığı açıklandı.
- ‘Çok Gezenti’ programının sunucusu Burak Akkul’un corona virüsü testi pozitif çıktı,