FB TW PIN NWS

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez emekliye ayrıldı.

2017-07-31
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez emekliye ayrıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez emekliye ayrıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in emeklilik dilekçesi kabul edildi. Mehmet Görmez’in yerine Diyanet İşleri Başkanlığı’na Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekalet edecek.

13 Ağustos 2003 tarihinden itibaren Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Prof. Dr. Mehmet Görmez, Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun yerine 11 Kasım 2010 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı görevine getirilmişti.

Emekliliğe ayrılan Mehmet Görmez 1 Ağustos 2017 tarihinde yaptığı veda konuşmasında, "Diyanet İşleri Başkanı olarak ne kadar sorumluluk sahibi idiysem bugün mahiyet olarak aynı, derece olarak farklı bir sorumluluk taşıyorum" dedi.

Görmez'in konuşmasından satır başları;

Üzerimde hakkı olan herkesten helallik diliyor, herkese hakkımı helal ediyorum. Hayat bize bir emanettir. Öyle ki insan kendi canının, hatta bir tek nefesinin dahi sahibi değil, emanetçisidir. Dünya hayatında vazifelendirildiğimiz bütün işler de bize emanettir.

Denize açılan sayısız masum insan Akdeniz'e gömüldü. Cansız bedenler sahillere vurdu. Gazze defalarca bombalandı. Kudüs'te, Filistin'de zulüm durmaksızın devam etti. Arakan'da, Myanmar'da zulüm devam etti. Kısaca, İslam ümmeti büyük acılara gark oldu, ancak gücümüz ve nefesimiz yetmedi.

Diyanet İşleri Başkanı olarak ne kadar sorumluluk sahibi idiysem bugün mahiyet olarak aynı, derece olarak farklı bir sorumluluk taşıyorum, mümin olarak.

Huzurunuzda onyıllarca bana ders veren hocamın her derste tekrarladığı cümlesi vardır, İslam'da din adamı yoktur, herkes dininin adamıdır. Bu kutlu yolda azimle yürümeye ve bu istikamette çalışmaya devam ettim.