FB TW PIN NWS

Duayen gazeteci Hasan Pulur yaşamını yitirdi.

2015-11-29
Duayen gazeteci Hasan Pulur yaşamını yitirdi.
Duayen gazeteci Hasan Pulur yaşamını yitirdi.

Hasan Pulur, 2015 yılının Mayıs ayından itibaren hastalanarak hastaneye yoğun bakıma yatırılmıştı. 29 Kasım 2015 tarihinde kaldığı hastanede 83 yaşında vefat etti.

Acı haberi, Basın Konseyi Başkanı PınarTürenç Twitter hesabından duyurdu. Türenç, "Efsane Milliyet'in efsane yazarı ve yazı işleri müdürü Hasan Pulur'u az önce kaybettik. Basın dünyasının başı sağolsun. Benim basın dünyasında en sevdiğim, saydığım müdürlerimdendi Hasan Pulur. Bir çınar daha devrildi. Kaybımız çok büyük" diye yazdı.

Milliyet gazetesi ekonomi yazarı Güngör Uras, geçtiğimiz ağustos ayında, Hasan Pulur'un hastalığı nedeniyle bir süredir yazamadığını açıklamıştı. Uras yazısında, "Hasan Pulur son iki aydır hastanede yoğun bakımda. Oğlu Bülent Pulur ve dostları iyiliği için dua ediyorlar.Hasan Pulur'un 'Hayatı Gazetecilik'tir. Muhabirlikten yayın koordinatörlüğüne ve köşe yazarlığına, gazeteciliğin her kademesinde başarılı oldu. Olayların sivri yanlarını yakalamakta ve sergilemekte o kadar ünlendi ki 'olağandışı gelişmeler' karşısında insanlar 'Tam Hasan Pulur'luk' diyerek tepki gösteriyorlar. 2007'de elli yıllık hayat arkadaşı Meral Pulur'u, 2010'da büyük oğlu Korkut Pulur'u kaybetmesi Hasan Pulur'u yıprattı. Sağlığı bozuldu" demişti.

1961 yılında, Milliyet Gazetesi'nde Olaylar ve İnsanlar adlı köşesinde okurlarının ilgisini çeken yazılar yazan Pulur, aynı köşeyi 1979-86 yılları arasında Hürriyet Gazetesi, 1986-88 yıllarında Güneş Gazetesi'nde sürdürdü. 1988'den bu yana ise Milliyet gazetesinde yazdı.