FB TW PIN NWS

Emre Mor Borussia Dortmund'a transfer oldu

2016-06-08
Emre Mor Borussia Dortmund'a transfer oldu
Emre Mor Borussia Dortmund'a transfer oldu

Fatih Terim tarafından A Milli Takım'ın EURO 2016'ya gidecek nihai kadrosuna da seçilen Emre Mor, Danimarka'nın Superliga ekiplerinden FC Nordsjælland'da oynamakta idi.


Danimarka'da doğup büyüyen ve futbol kariyerine orada başlayan 18 yaşındaki Emre Mor, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2016 kadrosunda da yer alıyor. Topa olan hakimiyeti ve adam eksiltme özelliği ile dikkat çeken Emre Mor, gelecek sezon Borussia Dortmund'a bir başka Türk futbolcu Nuri Şahin'le birlikte forma giyecek.

Fatih Terim’in özel izniyle bugün menajeri Muzzi Özcan ile bugün erken saatlerde Dortmund’a giden Emre Mor, Borussia Dortmund’la anlaştı.

Borussia Dortmund'un bonservisi için 10 milyon euro ödediği Emre Mor, hem kulübü Nordsjaelland'da hem de Danimarka'da rekorlara imza attı.

Nordsjaelland ile yollarını ayırarak Borussia Dortmund'a transfer olan Emre Mor, bir anda Danimarka'nın en çok konuştuğu isim oldu. Henüz 18 yaşındaki milli futbolcu, genç yaşına karşın ülkedeki transfer rekorunu kırdı.

Emre'nin gidişi öncelikle Nordsjaelland için bir rekordu. 2013'te takımdan ayrılan ve İngiltere'nin Aston Villa kulubüne 4.8 milyon euro bonservis karşılığında transfer olan Jores Okore, bugüne kadarki en pahalı transferleriydi. Ancak Emre, Fildişi asıllı Danimarkalı futbolcuyu geçerek, 10 milyon euroluk bedeliyle Nordsjaelland tarihine adını yazdırdı.

18 yaşındaki futbolcu ülke transfer tarihine de geçti ve Danimarka'da bir kulüpten yurt dışına en pahalıya giden isim oldu. FC Kopenhag'dan Cardiff City'ye trnasfer olan Andreas Cornelius'un rekorunu kıran Emre Mor, Fenerbahçe'nin transfer gündemindeki Daniel Agger ve Leicester City'ye transfer olan Ganalı Daniel Amartey'yi de geride bıraktı.

Emre ayrıca en genç ve en pahalı unvanını da elde etti. Andreas Cornelius'un 9 milyon euro karşılığında 20 yaşındayken gerçekleştirdiği transferi Emre daha yüksek bir bedelle 18 yaşında yaptı. Emre Mor ayrıca bu isimler arasında Danimarka'dan, en çok isim yapmış kulübe giden futbolculardan biri olarak da dikkat çekti.