FB TW PIN NWS

Erdoğan: ''TMSF'nin kararlarını yorumlamam''

2007-04-03
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Medya Grubu'na el konulması ile ilgili olarak, "TMSF, özerk bir kurumdur. TMSF kararı ve süreci açıkladı. Bu sürece herkes tabi olmak durumundadır." değerlendirmesini yaptı.


AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan Başkanlığında toplandı. Toplantıya katılmak üzere AK Parti Merkezi'ne gelen Erdoğan, girişte gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan TMSF'nin Merkez Medya Grubu'na el koyma kararı ile ilgili olarak ilk kez değerlendirme yaptı. Erdoğan, "TMSF, özerk bir kurum. Böyle bir kuruluşun aldığı böyle bir karar üzerinde herhangi bir yorum yapmamız doğru değil. TMSF kararı ve süreci açıkladı. Bu sürece herkes tabi olmak durumundadır. Ama tabii bunun doğurduğu yasal haklar var. Kullanan kullanacaktır. Bu konuda benim söyleyecek herhangi bir şeyim yok." diye konuştu.


Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde milletvekilleriyle gruplar halinde görüşme yapıp yapmayacağının sorulması üzerine de, "Bugün gündemimizde yok. MYK toplantısı için buradayım. Tabii takvimlendirme çalışması da yapacağım" dedi.