FB TW PIN NWS

Erdoğan: Yapay gerilimlerden uzak durmalıyız.

2006-10-22
Başbakan Recep Tayip Erdoğan, “Toplumsal yapımızı zayıf düşürecek yapay gerilim ve tartışmalardan uzak durmak, ekonomik ve siyasi istikrar gibi, sosyal istikrarımızı da korumaktır” dedi.

Erdoğan Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Bu bayramı da birlik ve beraberliğimizi pekiştirip sosyal barışımızı daha da güçlendirerek kutluyoruz” dedi. Erdoğan, içerde ve dışarıda bayram sevincini gölgeleyen gelişmeler yaşandığı, barış ve adalete her zamankinden daha ziyade ihtiyaç duyduğumuz zor bir dönemden geçildiğini ifade etti. Erdoğan, şunları kaydetti:

“Biliyoruz ki bu bayrama buruk gönüllerle giren vatandaşlarımız var. Maalesef gerek İslam dünyasında, gerekse dünyanın geri kalanında savaş, çatışma ve yıkımlara maruz kalan insanlar var. Açlık ve yoksulluğun pençesinde kıvranan hayatlar olduğunu da biliyoruz.

Bütün bu insani trajedilere kayıtsız kalmamız dün olduğu gibi bugün de mümkün değildir. Hem tek tek fertler olarak, hem de millet olarak üzerimize sorumluluklar düşmektedir. Diyorum ki, gelin, yanı başımızdan başlayarak bu bayram iklimini elimizin uzandığı her yere taşıyalım; yaşanan acıları da sevinçlerimiz gibi paylaşalım.”

Bayram günlerinde “yoksullar, yosunlar ve mazlumlar gibi özellikle hatırlanması gereken evlatlarımız da var” diyerek Türkiye’de ve dünyada barış ve istikrarı korumak için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerine teşekkür eden Erdoğan, “Başta milletimizin huzur ve selameti için vatan topraklarında nöbet tutan güvenlik güçlerimiz olmak üzere, bütün asker ve polislerimizin mübarek bayramını kutluyor, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Ailelerine ise bir kez daha sabır ve metanet diliyorum. Bu vatan, bu millet, bu bayrak var oldukça onların eşsiz fedakarlıkları, aziz hatıraları ilelebet şükranla hatırlanacaktır” dedi.

Türkiye’nin etrafındaki bütün olumsuz gelişmelere rağmen, ekonomik kalkınma ve demokratik reformlarını birlikte gerçekleştirdiğinin altını çizen Erdoğan, “İnanıyorum ki siyasi ve ekonomik istikrarımızı koruyarak kazanımlarımızı her gün biraz daha ileriye taşıyacak, geleceğin güçlü ve müreffeh Türkiye’sini hep birlikte yakalayacağız” diye kaydetti. Erdoğan şöyle devam etti:

“Bugün artık, parlak bir geleceğin eşiğindeyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme hedefine doğru kararlı adımlarla ilerliyoruz. Bugün Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan bu hedefe her zamankinden daha yakınız.

Bu yolda ilerlerken ihtiyacımız olan en önemli unsur toplumsal yapımızı zayıf düşürecek yapay gerilim ve tartışmalardan uzak durmak, ekonomik ve siyasi istikrar gibi, sosyal istikrarımızı da korumaktır. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Türkiye’mizin uzun yıllardır ihtiyaç duyduğu bir sosyal restorasyon dönemindeyiz.

İdrak ettiğimiz Ramazan bayramının yenilenmemize, yeniden kucaklaşmamıza vesile olmasını diliyorum. Başta aziz milletimiz olmak üzere İslam dünyasına ve bütün insanlığa barış, huzur ve refah getirmesini yüce Allah’tan temenni ediyorum.”